Docela mě zaujala kauza brněnské školy, o zákazu vyzývavého oblečení a teplákovek do školy. Ať to promýšlím z jakékoliv strany, sama si vlastně nejsem jistá, jestli s tou školou souhlasím nebo ne

Na jednu stranu je jasné, že máme demokracii a svobodu a že tepláky jsou určitě pro děti velmi pohodlné a že nikdo nemá co mluvit ostatním do toho, v čem mají či nemají chodit.
Na druhou stranu si říkám, že škola by měla být pro děti i místem, kde se učí, že oblečení by mělo odpovídat dané příležitosti a že do školy by měli chodit všichni slušně oblečeni.
Já sama jsem lehce znechucena, když některý z kolegů chodí do práce v teplákách (byť značkových a zřejmě dražších, než běžné kalhoty). Ovšem nikomu bych to nikdy nevytkla, ani na to nijak nepoukázala. Své znechucení řeším jen ve vlastní rodině, kde despoticky trvám na tom, že tepláky jsou na sport nebo do lesa a nikdy na běžné nošení ve městě, natož do školy

Děti sice občas zkouší, ale zatím ani jedno neuspělo

Jak to vidíte vy?

(https://www.idnes.cz/brno/zpravy/skola-sirotkova-brno-pravidla-oblekani-zakaz-teplaky.A250923_112803_brno-zpravy_krut)