| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Soucítím a znám tenhle stav velmi dobře - jakmile začnu kašlat, kašlu pokaždé 2,5-3 měsíce. Odjakživa, v dětství, v mládí i teď (50+). Loni to bylo cca od půli prosince skoro do konce března, rok předtím od října do Vánoc, ještě rok před od půli listopadu do konce ledna atd. atd., letos se mi podařilo začít brutálně kašlat i na přelomu července a srpna, což vůbec nechápu, jak je možné...nicméně tentokrát se to podařilo utnout "již" za dva měsíce. Léčím vším možným, nepomáhá obvykle nic...jen čas...

Nicméně jak jsem tak za ten život postupně zjistila, nikdy to není kašel, který by měl původ v dolních cestách dýchacích, tedy v hrtanu, průdušnici, průduškách či v plicích (prostě tam, kde si přestavujeme zdroj kašlové infekce), ale vždycky jde u mě o infekci v dutinách, zadní rýmu, která (někdy nenápadně, takže pak mám pocit, že jde o kašel suchý, byť tomu tak vždy úplně není) stéká dolů a dráždí ke kašli. Prostě kdykoliv chytnu nějakou respirační infekci, tak nikdy nemám obyčejnou rýmu smrkací a pokud ano, tak jen cca 2 dny nebo tak nějak a lup už se to přesune do dutin, nosem již nic nevysmrkám a stéká to vzadu a jen kašlu těch svých x měsíců...totéž jakékoliv škrábání v hrtanu, kdy by člověk čekal normální, klasický kašel s původem tam...den, dva, hned to přejde a šup do dutin a známý scénář. Takže se snažím všemožně léčit dutiny různými babskými i nebabskými postupy, ale stejně nikdy nic...trochu mi někdy pomůže Sinupret, resp. zmírní ten nejhorší kašel, ale úplně stejně nevyléčí, jednou pomohl sirup Stopkašel nebo nějaký s tymiánem a teď v tom září mi pomohly Bendovy kapky napsané od dr.
V dávných dobách, když bylo mládě ve školce a nosilo domů tamní bakteriální infekce, které sice jemu až tak nevadily a ty různobarevné rýmy způsobené nejrůznějšími Haemophilly, Streptokoky a dalšími potvorami ho velmi rychle přešly a nikam jinam mu "nevlezly", tak samozřejmě v mých dutinách se zabydlely ihned...a opět kašel dlouhodobý (paradoxně rýma u mě žádná) - tak na to mi vždycky pomohly až jedině antibiotika z ORL, obvykle až po výtěru přesně cílená na ten určitý mikroorganismus, širokospektrá obvykle na první pokus nezabrala.

Nicméně většina těch běžných infekcí (ne školkových) je virového původu, takže antibiotika nemají smysl, tak prostě zkouším bylinky, stoptussin, případně když je kašel jo vlhký, tak něco na rozpouštění hlenů (sirupy, kapky...efekt minimální) a jsem už smířená s tím, že když chytnu nějakou respirační infekci, tak vždy a jen do dutin a vždy následuje 2 až 3 měsíční kašel, ať dělám, co dělám. Štve mě to neskutečně, nemá na to vliv jestli tu nejhorší akutní fázi poctivě léčím v posteli doma nebo běžně funguju, prostě až za těch několik měsíců to pak ze dne na den víceméně odezní a je klid. Zajímavé je, že při Covidu jsem nikdy nezakašlala ani trochu, pokaždé u mě Covid proběhl jen coby cca 3 denní rýma (běžná, smrkací) bez kašle.

Tak přeji trpělivost a držím palce, ať to u Vás přejde co nejdřív~;(( Možná zajít na ORL a nechat si vyšetřit taky ty dutiny, jestli to není od nich a pak něco na splasknutí dutin, rozpouštění toho hlenu atd., co doporučí tam...A nebo zkusit taky ty Bendovky - to je opravdu zázrak ...ale jsou jen na předpis.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.