Z 10 na 50 se mi nezdá.
Bez jakékoli přípravy (tj. první test vůbec) dítě s gympláckou inteligencí napíše aspoň na 18+18, aspoň většinově.
Takže jasně, pokud existuje dítě, s ambicí na gymnázium, které doteď testy ani nevidělo, tak klidně může psát na 20+20 a vytáhne to, proč ne... Akorát příliš nevěřím tomu, že to v dnešní době existuje. I kdyby doma nehlo ani prstem, tak ve škole to přece určitě už psali...
Náš mladý začínal v září na nějakých 23+25 bodů, o těch +10 za těch pár týdnů je, prostě stačilo si "zvyknout". Nějaké body ztratí vždycky na té své nepozornosti. Docvičíme tedy už jen to, na čem ztrácí body pravidelně a co je v jeho schopnostech.
A to je prostě to individuální... Inteligence a zvyk ti těch 35+35 dá sama o sobě. Pak už jen "hledáš".
Moje dítě na 50+50 testy nenapíše (ostatně to ani já ne - pravidelně, myslím, že se mi to jednou podařilo na 50+48). Na 40+40 (spolehlivé přijetí na naše školy) rozhodně má schopnosti (občas už teď napíše na 41,43). Zkusíme to v přípravě vytáhnout na 45+45, aby měl "rezervu" na stres...
Fakt úplně nevěřím tomu, že existuje pražské dítě s gympláckými ambicemi, které si zatím ani jeden test nenapsalo, a (proto) je aktuálně na 10 bodech... Možná na začátku října, ale je už prosinec. A pokud ano, tak má fakt co dělat.
Mv venkovský si můžeme dovolit větší ležérnost, o tom žádná.

Takže my do nového roku, vegec... Ani na to nešáhnem. ve škole asi ještě do vánoc psát budou.