Přidat odpověď
Som rada, ze som nasla aj prispevky, ktore sa zaobisli bez rad brat hormonalnu antikoncepciu a pod. tabletky. Osobne som ju nikdy nebrala a povazujem ju za vyslovene skodlivu (poznam zopar dievcat, ktorym sa nedarilo otehotniet po jej vysadeni. Jednej pomohla rocna hormonalna liecba - podla mna dost jasny znak toho, ze HA nemoze byt nic zdrave... Teraz mozno niekoho podrazdim "nepresnym" tvrdenim - ale podla vyjadrenia jedneho gynekologa je aj tak vacsina HA abortivneho povodu, resp. abortivny vplyv sa neda vylucit).
My sme tiez s manzelom vyuzivali neplodne dni (nikdy som si nejako dlhodobo nemerala teplotu, spolahla som sa na pravidelny cyklus a typ vytoku), resp. prerusovanu suloz. Dokonca sme tusim ani raz nepouzili kondom. Pred cca 2 mesiacmi sme zacali uvazovat o dietatku. V case prvej ovulacie po tomto rozhodnuti sa nam otehotniet nepodarilo, ale hned druhy pokus bol uspesny.
Takze mila Eva, pokial si zdrava, mas pravidelny cyklus, tak by som ti radila vyuzit tieto "zdravsie sposoby antikoncepcie". Je asi pravda, ze pocatie dietatka tymto nevylucis uplne, ale aspon mozes zit s vacsou nadejou, ze sa ti niekedy v buducnosti bude moct nejake dietatko narodit. (z mojej skusenosti clovek bez problemov tomuto faktu nepriklada velky vyznam, ale jedna moja kamaratka, ktora pred rokom prekonala rakovinove ochorenie lymfatickych uzlin, skonstatovala, ze keby vedela, ze niekedy prezije liecenie, po ktorom moze byt neplodna, tak by sa tie deti rozhodla mat aj v sestnastich - a to bolo uplne normalne dievca, ktore v tych sestnastich tuzilo robit uplne ine veci .....)
Vela stastia.
Předchozí