Přidat odpověď
Milá Lílo,
musím sa priznať, že som tie stránky pred tým ako som ich doporučil nenavštívil. Doporučoval som ich preto, lebo viem že LPP má autorizáciu na vyučovanie tejto metódy v ČR.
Pozrel som si ich stránku teraz, a uznávam, že je tam príliš veľa sentimentu na úkor detailnejších informácií, i keď neviem čo konkrétne považuješ za takú strašnú demagógiu.Možno ten náboženský "podmas".
Ja osobne som sa prvýkrát stretol s NFP aleb oprirodzeným plánovaním rodičovstva na prednáške. Bolo tovšak z rýchlika, takže podrobnosti čerpám z anglického originálu knihy The Art of Natural Family Planning.
Je to dosť hrubá kniha plná informácií a vedecky doložených faktov - písaná pre pragmatických američanov.
Nepoznám českú verziu tejto knihy, ale asi si ju objednám.
Inak je asi lahšie učiť sa túto metódu aj pomocou kurzov (spolu s príručkou), pretože ak sa objavia pri jej používaní nejaké nejasnosti, alebo nepravidelnosti, môžeš to konzultovať s učiteľským párom.
Ak máš ďalšie otázky, napíš mi mail, pretože si nemyslím že toto nie je správne miesto na rozvíjanie ďalšej diskusie - myslím že sme sa už dosť odklonili od pôvodnej otázky :)
Braňo
Předchozí