| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Michale, neřekla jsem,že věřící=blbec. Nemám nic proti víře jako takové a znám dost lidí, kteří jsou věřící i vzdělaní zároveň. Dle mého se ale nic nemá přehánět.Jak už jsem napsala před chvilkou, na dané metodě třeba může být leccos zajímavého, ale jako zodpovědná žena, která hodlá mít určitý počet dětí, nechce chodit na potraty, ale hodlá si užívat milování, ji nemůžu považovat za dostatečnou. Je obrovské množství dívek a žen, které mají problémy s cyklem a krvácením, a které tudíž potřebují cokoliv spolehlivějšího. Nechci zarytě propagovat HA, již jsem řekla, že každý ať používá to, co mu vyhovuje, ale na Branově příspěvku mě zarazila zmínka o tom, že jakákoliv antikoncepce je špatná a je potřeba pouze sexuální abstinence. Tento jeho názor mi zavání středověkem.
Co se týče počtu dětí, tak to je zase věc názoru. Také znám rodiny s více dětmi a působí velmi harmonicky. Můj názor je ale ten, že si uvědomuji svoje možnosti a chci svým dětem poskytnout kvalitní vzdělání a vše,co dnešní doba nabízí. Vzhledem k tomu,co dnes stojí vypiplat batole do školního věku a potom dál víc a víc, a vzhledem k tomu, že mateřský příspěvek je spíš almužna, tak si netroufnu mít víc dětí, protože můj plat tvoří polovinu i tak našponovaného rodinného příjmu. Pokud máš pocit, že to zní sobecky, tak možná ano, ale v tom případě je sobeckých 90% obyvatel této země, protože vícečetných rodin je stále méně. Já bych to spíš nazvala zodpovědností - cítím se na to, obstarat a vychovat 2 děti. Pokud ještě časem získám dojem, že zvládnu třetí, budu ho mít. Mám na to poměrně ještě několik let šanci. Neposkytuji dětem jen hmotné zabezpečení, jak by sis mohl myslet, vím, že kvalitní výbava do života je důležitá hlavně po emoční stránce. Ale prostě jsem se rozhodla mít dvě děti, maximálně možná někdy tři, a vím, vzhledem k mému věku, že buď musím mít kvalitní antikoncepci, anebo žít dalších 20 let v celibátu, tudíž volím verzi číslo jedna. Pokud jiným lidem vyhovuje zdrženlivost, metoda sebepoznání či mít každý rok jedno miminko, je to jejich věc. Ale nepovažuji za správné, že toto radí mladé nezkušené dívce. Mimochodem, ona sama se nikde nezmínila, jestli vůbec někdy byla u gynekologa, jestli třeba tuto otázku probírala s odborníkem, jaký je vůbec její zdravotní stav...
Takže nikoho napadat nechci, ale na druhou stranu nikdo nemůže tvrdit, že jediná správná metoda a názor na svět je jeho...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.