Přidat odpověď
Ahoj Michale,
já vím, žes to určitě myslel dobře, těší mě, že se zastáváš velkých rodin, ale je tu přece jen pár věcí, které bych ti z pozice matky čtyř dětí měla vysvětlit.
Já osobně mám čtyři děti zcela plánovaně, hned napoprvé, což znamená, že krom měsíce početí a těhotenství antikoncepci užívat musím, jinak by těch dětí po patnáci letech manželství bylo podstatně víc.
-Nedovedu si představit, že by se nám povedlo zaplatit tábor třem dětem, stíháme stěží platit činži /jenom vodné stočné pro 6 osob dělá např. 700kč, o elektřině a plynu se raději ani nezmiňuji a to jsme i z ekologických důvodů velmi spořiví/, potom se k tomu přidává nekonečná řada složenek a nákupů nejnutnějších pomůcek a potřeb - uf. A to ještě nevím, co bude po deregulaci nájemného.
-to, že víc dětí znamená opravdu občas větší klid ještě neznamená, že nejsem ztahaná a plná výčitek, protože bych s každým dítětem individuálně ráda strávila denně alespoň o půl hodiny více, než se mi daří, kolektivní výchovu, jak to znám z některých křesťanských rodin neuznávám.
Prostě bych řekla, že velká rodina je občas fajn a někdy /jako např. dnes odpoledne/ horor. Každopádně nevěřím, že by se děti trvale zklidnily příchodem pátého sourozence, jak se ti pokoušela namluvit ta maminka asi v poporodní euforii. Přála bych jí to. Ahoj Lenka
Předchozí