| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj Jarko,
nejprve k placení táborů - já jsem původně neměl moc v úmyslu se dotknout finanční oblasti - ten tábor jsem uvedl jako přílad z toho důvodu, že pro danou maminku bylo náročnější v dané období tábora být doma s jedním dítětem než se 4, což mne tehdy překvapilo.
Samozřejmě je mi jasné, že mnoho rodin si nemůže dovolit poslat 3 děti na tábor - ale jsou tábory (např. ten, který pořádám já), které přispívají významnou částkou právě rodinám, které by si to jinak nemohli dovolit.
Co se týče antikoncepce/celibátu, jedná se o nedorozumění. Ta metoda přirozeného plánování rodičovství neznamená, že provedou soulož pouze v případě, kdy chci mít dítě. To by opravdu bylo k smíchu. Ta spočívá v tom, že pomocí měření teploty, vlastností bazálního hlenu a ještě něčeho, je dosahováno vysoké pravděpodobnosti určení plodných a neplodných dnů. Ta případná abstinence se týká výhradně neplodných dnů, né celého života!!! Čili manželé užívající tuto metodu spolu sexuálně mohou žít, dokud jim to tělo vzhledem k věku dovolí.
Já netvrdím, že antikoncepci ne za žádných okolností. Jenom tvrdím, že znám osobně mnoho rodin, které metodu přirozeného plánování rodičovství používají a ta metoda jim funguje (jak jsem již psal, tak podle výzkumu je suvereně nejspolehlivější oproti běžným antikoncepčním prostředkům, a to i přesto, že jsou v cyklech žen různé nepravidelnosti).
Ještě malou poznámku k Lenčině příspěvku - o financích už jsem napsal výše. Samozřejmě je zodpovědné plánovat tolik dětí, aby člověk věděl, že si to může dovolit a poskytnout jim příslušnou péči. Ani já nejsem zastáncem kolektivní výchovy (a není to tak ani v případě popsané maminky) - na té kolektivní výchově jinak nic křesťanského není. Ta maminka se pochopitelně věnuje těm dětem individuálně - ale je rozdíl, jestli se dítěti věnuješ individuální nějakou část dne, nebo od rána do večera celý den (když jsou ostatní sourozenci zrovna pryč a nemohou si tak s batoletem hrát).
K případu té ženy z Prahy - nemám důvod jí to nevěřit, protože ji znám velmi dobře a nikdy mi nelhala. (Ona je vůbec takový zvláštní případ - zvládá dělat se dvěma nejstaršími dětmi domácí školu - každé je přitom v jiné třídě - a ještě se zvládá starat o 3 menší děti. Já si to vůbec neumím představit.)
Ale to je pochopitelně s tím pátým dítětem individuální. Umím si představit, že někdo by měl 5 živých dětí, které by mu z bytu byly schopné udělat kůlničku na dříví :-).

Ahoj Michal

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.