Zdravím maminky hemofiliků a přeji hodně štěstí!!!
Já mám naštěstí syna zdravého, ale dcerka je přenašečka hemofilie A. Takže i ona žije bez potíží, ale jednou v těhotenství bude čekat na výsledky genetiky.
Můj muž má velmi lehkou formu a podle posledních info by se měla i kvantita dědit, tak doufám. Jeho ošetřující by prý byl rád takovým hemofilikem a ráda mu to věřím
Sice máme lednici plnou "osmiček", ale aplikace je nutná tak jednou dvakrát do roka a to snad ještě jen díky tomu, že dost sportujeme nebo když mu trhají zuby
O nemoci se v rodině nevědělo,ale naštěstí měl v dětsví menší úraz, díky němuž se na hemofilii přišlo,jinak by o pár let při operaci kýly asi neměl šanci a nikdy by nikdo už nic nezjistlil.
Jinak skládám hold jeho rodičům, kteří i přes takovou nemoc,plnou omezení, z něho vychovali plnohodnotného člověka a většinu lékařských zákazů (adekvátně k lehkosti jeho formy nemoci)nedodrželi. Mimo jiné manžel závodně tancoval a svého času i akrobatický swing.
Takže přeju všem maminkám a zejména jejich synům hodně moc štěstí, alespoň tolik,kolik ho máme doma my.
Albi