Suroviny: | 5 sklenic polohrubé mouky • 1 a 1/2 sklenice másla • 2-3 sklenice vlažného mléka • kostka droždí • 1 lžička cukru • Náplň:750g datlí,(nebo datlové pasty) • 1/2 lžíce másla • 1 lžíčka skořice • 1 lžíce citronové šťávy • |
---|---|
Postup: | Mouku,sůl a rozpuštěné máslo důkladně zpracujeme rukama a odstavíme.Z trochy mouky,vlažného mléka,cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme 15 minut přikryté na teplém místě.Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka,primícháme a pak smicháme s prvním odleželým těstem a znovu dobře promícháme.Datle povaříme v troše vody kolem 6-7 minut,dokud nezměknou.Přidáme citronovou šťávu,rozmixujeme a necháme vychladnout.Z těsta si odebereme malý kousek a uděláme kuličku,kterou rukou rovnoměrně rozprostřeme do ne moc tenkého kolečka,doprostřed dáme asi tak lžičku datlové náplně a pěkně všechny okraje zavineme.Koláčky poklademe na plech a v troubě pečeme 20-25 minut dozlatova. |
Vložil: | Šťastné maminky Česko - arabské dětičky |
Datum: | 12.12.2008 13:07:42 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.