| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ma’mool - Daltové koláčky

Sladké podávané na různých oslavách a svátcích
Ma’mool - Daltové koláčky
Suroviny:5 sklenic polohrubé mouky • 1 a 1/2 sklenice másla • 2-3 sklenice vlažného mléka • kostka droždí • 1 lžička cukru • Náplň:750g datlí,(nebo datlové pasty) • 1/2 lžíce másla • 1 lžíčka skořice • 1 lžíce citronové šťávy •
Postup:Mouku,sůl a rozpuštěné máslo důkladně zpracujeme rukama a odstavíme.Z trochy mouky,vlažného mléka,cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme 15 minut přikryté na teplém místě.Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka,primícháme a pak smicháme s prvním odleželým těstem a znovu dobře promícháme.Datle povaříme v troše vody kolem 6-7 minut,dokud nezměknou.Přidáme citronovou šťávu,rozmixujeme a necháme vychladnout.

Z těsta si odebereme malý kousek a uděláme kuličku,kterou rukou rovnoměrně rozprostřeme do ne moc tenkého kolečka,doprostřed dáme asi tak lžičku datlové náplně a pěkně všechny okraje zavineme.Koláčky poklademe na plech a v troubě pečeme 20-25 minut dozlatova.

Vložil:

*Šťastné maminky

Česko - arabské dětičky
Datum:12.12.2008 13:07:42
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.