Suroviny: | 50 g másla • 10 g kakaa • 1/8 l vody • 125g cukru jemný krystal či písek |
---|---|
Postup: | Máslo umícháme s kakaem v misce. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový. Lze vyzkoušet i tak, že máme porcelánový talíř chladit v lednici a když si myslíme, že ten cukr už je, tak kápneme na talíř. Mělo by to v mžiku utuhnout v "suchou" kapku. Po částečném prochladnutí pomalu vkapáváme sirup do másla s kakaem a mícháme. Jakmile poleva začne na okraji misky tuhnout, dá se použít. Poznámka: Na co polevu používáme? Poléváme datle s mandlí, košíčky plněné krémem se suš. ovocem a hlavně malujeme perníčky. Na postavičky z bílé čokolády maluji oči popř. jiné detaily. Pokud zbyde, je možné z úlů vytvořit pomocí mandlí na křídla tučňáčky (viz foto u receptu na úly). |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 2:57:20 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.