| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vařená čokoládová poleva

Poleva je pracnější, než bežné "koupit hotovou polevu v cukrárně a rozehřát", ale je lepší chuťově, pěkně lesklá a dobře ztvrdne.
Vařená čokoládová poleva
Suroviny:50 g másla • 10 g kakaa • 1/8 l vody • 125g cukru jemný krystal či písek
Postup:Máslo umícháme s kakaem v misce. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový. Lze vyzkoušet i tak, že máme porcelánový talíř chladit v lednici a když si myslíme, že ten cukr už je, tak kápneme na talíř. Mělo by to v mžiku utuhnout v "suchou" kapku. Po částečném prochladnutí pomalu vkapáváme sirup do másla s kakaem a mícháme. Jakmile poleva začne na okraji misky tuhnout, dá se použít.

Poznámka: Na co polevu používáme? Poléváme datle s mandlí, košíčky plněné krémem se suš. ovocem a hlavně malujeme perníčky. Na postavičky z bílé čokolády maluji oči popř. jiné detaily. Pokud zbyde, je možné z úlů vytvořit pomocí mandlí na křídla tučňáčky (viz foto u receptu na úly).
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 2:57:20
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.