| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Padanec

Moučník z jablek
Suroviny:1/4 l hrubé mouky • 1/4 l dětské krupičky • 1/4 l cukru krupice • 1 prášek do pečiva • hrst rorinek • hrst hrubě sekaných vlašských ořechů • 1/2 citronu • 1/2 kostky másla nebo hery • 1 kg hrubě strouhaných jablek - i víc, pokud jsou sušší

varianta - mouku a krupičku nahradit 2 dl pohankové krupice, 3dl polohrubé mouky, cukr nahradit hnědým třtinovým
Postup:Mouku, krupičku, cukr, prášek smíchám, rozdělím na tři díly, jablka na dva díly, větší dortovou formu vystříkám olejem ve spreji (nebo normálně vymažu máslem), rovnoměrně nasypu vrstvu mouky s cukrem, vrstvu jablek, druhou mouky s cukrem, druhou jablek - na druhá jablka nakapu citronovou šťávu, nasypu rozinky a ořechy, ev okořením skořicí, nasypu poslední vrstvu mouky s cukrem, pokladu tenkými plátky másla, dám do horké trouby, peču na 160 stupňů 40-45minut (podle vlhkosti jablek, pokud jsou sušší, upeče se moučník cca na 170 za 35 min, pokud pouští hodně šťávu, musí se péct déle na 160) Vychladnout nechám ve formě (mám teflonovou)

První den je moučník křupavý, druhý zvláční, jí se lžičkou.
Vložil:

*anemon

Vaříme levně
Datum:6.2.2010 9:01:39
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.