Suroviny: | 500g mletého masa • 1 vejce • sůl,mletý pepř,kmín • 3 lžíce hladké mouky • 500g kysaného zelí (ve sklenici) • 1 lžíce papriky • 2 cibule • olej • cukr |
---|---|
Postup: | Mleté maso osolíme,opepříme,přidáme vejce a dvě lžíce hladké mouky a promícháme.Utvoříme malé jakoby karbanátky a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.Když jsou hotové,tak je vyndáme z oleje a do toho dáme drobně pokrájenou cibuli a osmahneme.Na tu potom dáme zpět karbanátky,zelejeme troškou vody,zaprášíme troškou mouky,promícháme a přidáme zelí,kmín a sůl,já dávám zelí bez té kyselé vody, tou postupně podlévám. Dusíme a vaříme,než je vše jak má být. Nakonec můžeme zelí osladit. Kdo chce hustší omáčku, může dát smetanu. Jíme s houskovým knedlíkem. |
Vložil: | Medovka, Luky7/09 Červencová miminka 2009 |
Datum: | 1.3.2010 10:02:21 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.