| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Švýcarské maso

od Medovky
Suroviny:400-500 g vepřové plece • 250 ml šlehačky v krabičce • 4-5 vajec (dle velikosti) • 100 g strouhaného sýra • cibule nebo porek • sůl, pepř, kmín • vyšší pekáč na zapékání
Postup:Maso na kostičky, nakrájenou cibuli nebo porek dám do pekáčku. Podliji vodou, osolím, opepřím a okmínuji. Maso peču do měkka. Aby bylo rychleji hotové, přiklopím pokličkou nebo přikryji alobalem. Voda by se měla vypéct. Pokud zůstane trochu na dně, nevadí. Jinak vodu odeberu. Maso by mělo v pekáčku ležet vedle sebe a na na sobě.

Mezitím si připravím směs na zalití. Rozkvrdlám vejce, přidám šlehačku a pak vmíchám nastrouhanou cihlu. Dle chutí osolím a opepřím. Touto směsí maso zaliji a rozmíchám do krajů. Pak ještě pekáč dám do trouby zapéct. Udělá to takovou hezkou čepici zlatavé barvy.

Jako přílohu dáváme brambory.

Místo plece se může použít kuřecí maso, ryba nebo sojové maso. Já to nejraději dělám s plece.

Vložil:

*Medovka, Luky7/09

Červencová miminka 2009
Datum:1.3.2010 10:05:13
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.