| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rajská omáčka

Je to rodinný recept od babičky mého kamaráda.
Suroviny:3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), malá cibule, 500 g rajčat nebo 80 g rajčatového protlaku, cukr, skořicový cukr, ocet, sůl, několik kuliček pepře a nového koření, bobkový list, tymián, ev. hřebíček, citron, 5 dl vývaru

Postup:Postup přípravy: Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 20 až 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, jednou lžičkou skořicového cukru, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko.

Vložil:

*Andrýsek1 + 2

Listopad 2009
Datum:21.3.2010 21:31:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.