Suroviny: | 250 g kvalitní čokolády na vaření • 2 lžíce lesního medu • 600 ml smetany ke šlehání • 1 ztužovač • 4 lžičky instanční kávy • 1 lžička mleté skořice • kakaový prášek na posypání dortu |
---|---|
Postup: | Kousky čokolády, třetinu smetany a med dáme do varné mísy a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Po 15-20 minutách rozpuštěnou čokoládu promícháme. Čokoláda musí být vlažná. Zbylou smetanu vlijeme do velké mísy a přidáme 1 lžičku ztužovače, kávu a skořici. Šleháme, až směs trochu zhoustne, ale ještě stéká z metličky. Dortovou formu pečlivě vyložíme alobalem, aby krém nemohl na žádném místě vytéct. Do mísy se šlehačkou přidáme čokoládu, vše opatrně spojíme. Směs pak přesuneme do formy, přetáhneme fólií a zatížíme talířem. Necháme v lednici ztuhnout. Zdobíme kakaem. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 1.8.2010 11:54:14 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.