Suroviny: | vepřové plátky (já dělám z krkovice, je pak nejměkkčí), česnek, anglická slanina, plnotučná hořčice, cibule, niva, sůl, pepř, hladká mouka, olej |
---|---|
Postup: | Plátky naklepu, osolím, opepřím, z jedné strany máznu hořčicí a rozetřeným česnekem. Na to polořím plátek anglické slaniny a kopeček nahrubo strouhané nivy. Zabalím tak, aby nemohl vykukovat sýr a spíchnu párátkama (nebo nití). Lehce obalím v hladké mouce a zprudka opeču na pánvi na troše oleje dozlatova. Pak lze buď hodně dlouho dusit, když přileju vroucí vodu nebo péct, ale já osobně v papiňáku osmahnu cibulku, na to dám závitky, zaliju vroucí vodou a zavřu. Když papiňák chytne, tak ztlumím na minimum a nechám 30 minut. Pak vypnu, nechám dojít, vyndám závitky, zase zapnu a zahustím hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. No a je to běto. Příloha jakákoli - hranolky, kaše, šťouchačky, rýže, KROKETY :-))))))) |
Vložil: | FialoFka Pátá cenová |
Datum: | 7.12.2010 11:36:59 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.