| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Biskupský chlebíček

aneb když nevíte, co s bílky. Recept ze Sandtnerky, vyzkoušený mnoha generacemi naší rodiny.
Biskupský chlebíček
Suroviny:8 bílků • 280 g práškového cukru • 140 g hrubé mouky • 50 g másla • 440 g směsi kandovaného ovoce, čokolády a ořechů • 1 lžíce Rumu • tuk a mouka na formu (nebo pečící papír)
Postup:Ořechy, ovoce a čokoládu nakrájíme na malé kostičky. (V orginále je to pečlivě rozepsáno: 140 g mandlí, 100 g rozinek, 100 g čokolády, 50 g zavařené dýně a 50 g citronátu, ale já dám prostě co mám, aby to celkem udělalo 440 g. Dávám i sušené ovoce, jako meruňky, ananas, datle a tak.)

Máslo rozpustíme a nechám zchládnout. Z bílků, do kterých jsme přidali lžíci ledové vody a špetku soli, ušleháme tuhý sníh, po lžicích zašleháváme cukr. Do sněhu zlehka vmícháme ovoce, mouku, máslo a rum.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy (dnes vyložím formu peč. papírem) a pečeme v mírné troubě asi hodinu. Prochladlý chlebíček vyklopíme a nakrájíme. Můžeme ho i polít čokoládovou polevou. Toto množství je na dvě chlebíčkové formy.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.12.2011 11:04:20
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.