Postup: | Lilek omyjeme, odřízneme šťopku a podélně rozřízneme. Vydlabeme lžící a osolíme. Dužninu nakrájíme na kostičky. V hrnci orestujeme mleté maso (preferuji kuřecí, ale mix vepřového a hovězího se snadněji sežene). Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a chvíli dusíme. Přidáme nakrájené žampiony a vydlabanou dužninu, mírně osolíme, dusíme. Když máme doma zbytek rýže, je možné přidat dle chuti i rýži. Nakonec vmícháme malý protlak.Do vymazaného pekáčku či zapékací mísy vložíme vydlabané půlky lilku a naplníme je připravenou směsí. Zapékáme v troubě, dokud nebude lilek měkký, v případě potřeby možné trochu podlít vodou.Jíme samotné, nebo s pečivem či bramborama. |
---|---|
Vložil: | FialoFka Tajný deník US :D :D :D |
Datum: | 24.2.2012 19:25:57 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.