Suroviny: | 1 banán • 2 vejce • lžička másla na smažení • jogurt • ovoce • med |
---|---|
Postup: | Banán vybíráme zralý, nevadí takový, který nestačíme spotřebovat včas a je již přezrálý. Oloupeme ho a rozmačkáme vidličkou v misce. Do rozmačkaného banánu přidáme 2 vejce a důkladně rozšleháme. Můžeme použít i ruční mixér. V tomto případě stačí banán nakrájet na menší kousky, dát do nádoby, přidat vejce a celou směs rozmixovat.Ze směsi osmažíme na másle malé omeletky. Dáváme při smažení pozor, protože omelety se smaží rychle – rychle hnědnou, ale zároveň jsou ještě hodně měkké. Chce to trpělivost a zkušenosti :-).Usmažené omelety pomažeme medem a klademe jednu na druhou.Na poslední omeletu dáme čerstvé ovoce, můžeme zvolit například borůvky, jahody, švestky nebo jakékoli sezónní ovoce, které nám chutná. Z ovoce si můžeme připravit i klevelu a omelety namazané klevelou nakonec ještě dozdobit kousky čerstvého ovoce. Můžeme přidat také jogurt. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.12.2018 11:33:29 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.