Suroviny: | 330 g hladké mouky • 35 g cukru • 2 vejce • 350 g Extra Jam višeň • 225 g másla • 5 g soli • 3 lžíce studené vody • |
---|---|
Postup: | Ve velké míse smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozkvedlané vejce a promícháme. Přidáme ledovou vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo.Těsto rozdělíme na dva díly. Každý zabalíme do potravinové folie a dáme alespoň na 30 minut do lednice.Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypeme trochou mouky a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.Rozválené těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. Těsto, které přebývá, odkrojíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nikde nevypouklo.Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem.Druhý díl těsta rozválíme na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme různě velká srdíčka, kterými dozdobíme koláč.Rozkvedláme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru. Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Necháme vychladnout a podáváme. |
Vložil: | Petra |
Datum: | 30.1.2020 9:54:17 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.