| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kynutý knedlík z domácí pekárny od Mati :-)

Kynutý knedlík z domácí pekárny od Mati :-)
Suroviny:- 250 ml mléka

- 1 vajíčko

- 500 g hrubé mouky

- 1 ČL soli

- 1 ČL sušeného droždí
Postup:Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program těsto.

Když už je těsto vyhnětené a vykynuté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti, necháme chvilinku odpočinout, mezi tím si dáme vařit vodu na knedlíky, která je osolená.

Pokud máte velkej kastrol udělejte si z obou bochánku šišky, které necháme ještě chvilku vykynout, pokud máme menší tak prozatím uděláme jen z jednoho bochánku šišku... UPOZORNĚNÍ !!! pořádně z šišky vytlačte vzduch nebo budete mát vzduchové tunýlky v uvařeném knedlíku.

Dáme vařit do vroucí vody, zlehka odlepíme ode dna a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut, ne déle, jelikož by se nám knedlíky srazily.

Po vyndání knedlíku z vody musíme rychle ale jemně propíchat aby vyšla pára z knedlíku, též aby se nám nesrazily a potřeme jemně olejem aby nám neokorali.

Doba přípravy:

Program těsto, vaříme max. 20 minut.
Vložil:

*Správkyně

ŘÍJŇÁTKA 2008 :-)
Datum:7.8.2008 10:54:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.