| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zapékaný pórek s jablky

pro milovníky pórku a bílého vína
Suroviny:1-2 pórky • pár deci oblíbeného bílého vína • 2-4 jablka • 100 g biošunky (každý nechť použije šunku, jakou chce, ale podle mě je škoda kazit tuto pochoutku tavícími solemi:-) • strouhanka • tuk na vymazání zapékací nádoby • příp. trocha strouhaného sýra
Postup:1. Nakrájený pórek dusíme s bílým vínem téměř doměkka

2. Přidáme nakrájená jablka a dusíme so jejich změknutí

3. Přidáme nakrájenou šunku a necháme odpařit příp. přebytečnou tekutinu

4. Odstavíme z plotny a vmícháme trochu strouhanky

5. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou

6. Obsah hrnce nahrneme do zapékací nádoby

7. povrch ještě lehounce posypeme strouhankou

8. Můžeme posypat strouhaným sýrem (lze i vynechat nebo přidat až na hotové porce na talíři)

9. Zapékáme asi 20 min. na 180 stupňů

10. Podáváme např. s bramborem. DOBROU CHUŤ
Vložil:

Tjorven

Dědinovi
Datum:25.9.2008 15:46:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.