| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zmrzlinovač

 Celkem 19 názorů.
 KoproFka 


Téma: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 14:56:15)
už nad ním uvažuju nějakou dobu, ale asi poslední kapkou byla procházka se synem a zastavení se v cukrárně po cestě, kde 1 kopeček (tedy pečlivě otřený půlkopeček zmrzliny)~8~ stál 35 kč~d~... tyjo já jsem si fakt nedala, za tu cenu...

Nicméně tedy: - máte někdo doma nějaký vyzkoušený, který dělá zmrzlinu fakt ve zmrzlinové kvalitě?
Vím že to jde udělat i bez něj ale tak nějak jsem ...líná... a kdyby byl nějaký pomocník, že... a soukromně doufám, že s blbovzdorným zmrzlinovačem budou dělat zmrzku i samy děti~z~, takže na mně bude jen dodání surovin...~R^

Viděla jsem i varianty se stáčením přímo do kornoutku, to by asi bavilo obě děti~;)

Předem tedy díky za tipy~;((~x~
 Zajoch ušatej 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 15:39:23)
Záleží který zmrzlinovač chceš, já měla doma ten co se musí dát namrazit do mrazáku a pak se v něm umíchá zmrzlina - nepoužíváme to. Zajedno zabere moc místa v mrazáku a pak po umíchání stejně nikdy zmrzka neměla ok konzistenci a co se nesnědlo a dalo do mrzáku bylo pak tuhé zase moc :-(

Určitě lepší bude ten, co je veliký a do mrazáku se nedává, co jsem slyšela je z něj zmrzlina tužší - vlastní zkušenost ale nemám a pak i ten stroj je hodně drahý.
 Bouřka 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 17:16:48)
No, on hlavne zmrzlinovac uz jen mrazi, nejvetsi prace je priprava zakladu, a ta uplne blbuvzdorna zrovna neni. To bych spis poridila formicky na nanuky, v tom zmrazis i jednoduchy smesi, zmrzlina je uz vyssi level.
 Pole levandulové 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:29:00)
Bourko, presne - pokud chces dobrou zmrzlinu, tak to ani neni levne. KDyz delame vanilkovou, je tam 12 zloutku, litr smetany a 3 vanilkovy lusky a dost cukru, takze cenove to taky vyjde na dost.
My mame teda zmrzlinovac k robotu KitchenAid, je to ten typ, kde se misa namrazi 24 hodin, pak se musi udelat ta svarena smes, ta taky musi byt vychladla a teprve pak se ta zmrzlina dela, coz trva asi 20minut. Konzistenci i chut ma vybornou, to zas jo, ale prace i nakladu je to dost. Kornoutky si peceme vlastni, ale chce to zrucnost je natocit na to kopyto, deti to rozhodne samy nezvladaji.
Delam jeste i rychlou variantu zmrzliny, ktera chutna podobne jako ta ruska zmrzlina, co se davala do oplatek, tam je jen smetana a Salko, ale to mi tak dobry neprijde.
 Bouřka 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:32:29)
Jo, uplne levne to nevychazi. Ale zase tak chut stoji za to. Clovek extra neusetri, ale posmakne si. Si vetsinou vyciham slehacku v akci :-) Uz se tesim na svou oblibenou bezovou :-)
 takytakova 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:36:19)
Bezovou? Podělíš se o recept?
 Bouřka 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:39:23)
Bezova tady: http://blog.trikopecky.cz/2014-06-02-bez-bezu-jsem-bez-sebe/
 Pole levandulové 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 19:24:30)
Jasne, to je spis reakce na to, ze 35,- za kopecek bylo hodnoceno jako drahe a prisel napad s domaci zmrzlinou.
 neznámá 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:38:10)
TO jo, ale i jen z jahod, šlehačky a salka je dobrá. Nebo tvaroh, šlehačka a salko je taky fajn. Nebo jogurt se šlehačkou a salkem. (já mám prostě salko ráda~t~)
Taky si se zmrzlinou ráda pohraju, ale nepohrdnem ani rychlovkama co dům dal.
Máme zmrzlinovač k robotu a stačí nám, předtím jsme měli něco podobného z Lidlu a byl na nic, z toho byla zmrzlina hodně tekutá.

Takové ty obyč nevychytané zvládnou i naše děti a to jsou hodně nešikovné.
 takytakova 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:34:42)
Mě zas ty základy tak těžké nepřipadají. Mám ten s nachlazovací mísou (z lidlu), přes léto ji mám v mražáku pořád. Když mají děti chuť na zmrzku posbírám ovoce ze zahrady, projedu tyčákem, přidám smetanu, nebo tvaroh, nebo jogurt, někdy dosladím medem a naliju. Co se nesní hned, nacpu do nanukových formiček... Manžel pak miluje jen ušlehat šlehačku, osladit a šup do mašinky. U nás tedy spokojenost velká. přijde mi, že po domíchání to má konzistenci kupované točené, ty ve formičkách se tedy pak mění na "beton". Dají se i koupit hotové tekuté směsi, ale to už si můžu koupit rovnou hotovou zrmzlinu.
 sylvaina 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 10:24:30)
Taky máme ten z Lidlu, taky v něm děláme v létě z ovoce ze zahrady. Milujeme to, není nad domácí malinovou. Každý rok si slibuju, že si koupím ten dražší, co sám chladí, ale vždycky se najde něco důležitějšího, co je potřeba poplatit. Ale i ten z L. Poslouží dobře.
 kysnutá knedla 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 18:49:34)
Mali sme zmrzlinovač DeLonghi. Síce bol výborný, darovala som ho kamarátke. Bol tam totiž nepomer 2 veličín - tj kolko miesta zaberal a ako málo bol využívaný.
 Adda6a 


Re: Zmrzlinovač 

(3.5.2018 22:56:28)
Mame tenhle jednoduchej - https://www.amazon.co.uk/Kenwood-IM200-Litre-Cream-Maker/dp/B0000C78PZ
Porizovali jsme hlavne kvuli tomu, ze muz nemuze laktozu, takze delame z bezlaktozovych jogurtu / smetany a tak.
Uz je starej a furt funguje.
 culík +1 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 9:00:39)
Máme zrmzlinovač Guzzanti GZ 152 a jsme moc spokojeni. Je to ten dražší, kde se nedává žádná nádoba předem do mrazáku. Jsme moc spokojeni - důvodem bylo to, že nikde neprodávají zmrzlinu DIA ~;) Ze začátku se mi zdálo, že není zmrzlina tak tuhá, ale má to funkci, že po udělání zmrzliny ti to hodinu mrazí a vlastně jí to zpevní. Takže už je vše OK, museli jsme vychytat.
 Vítr z hor 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 11:43:42)
Mám velký zmrzlinovač, co sám mrazí - Baumatic. A dobrý.
Zmrzlinu děláme ovšem jen když je čas, chuť a ingredience, což v podstatě znamená, že v zimě jen čokoládovou (dostatek ovoce v přiměřené zralosti a nikoli za majlant v zimě moc neseženu). Dobrá a kvalitní zmrzlina JE drahá. HODNĚ. Jak už tu někdo psal, hromada smetany, žloutků a případně ovoce. Třeba na pistáciovou jsem tu NIKDY nesehnala ingredience (pistáciovou moučku, ne nějakou nazeleněnou pastu). Častěji delám třeba malinovou - z mražených malin, které ale nejdřív propasíruju, aby neměly pecičky (objevila jsem kdysi v Janově - nesrovnatelné s pecičkovou)...
 Ningit 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 13:34:55)
Zmrzlinovač sice doma máme (namrazovací De Longhi a není špatný), ale stejně se přiznám, že daleko víc nám chutná "obyčejné" semifreddo, na které zmrzlinovač potřeba není - naprosto luxusní a přitom v podstatě jednoduchá zmrzlina, která se dá udělat podle fantazie na sto tisíc způsobů a pokaždé jinak. Úplně levné to samozřejmě taky není, ale odhaduji, že tak do 100 Kč na jednu dávku se vejdu (1/2 l smetany, 5 vajec + nějaký ten cukr + přísady). Výsledná cena závisí hlavně na těch přísadách. Na semifreddu se člověk může opravdu vyřádit - v sezóně dělám kromě ovocného (ovoce ze zahrádky, z lesa nebo z trhu - nevyjde to zas tak draho) třeba bezové (bezové kvítí + limetka), nebo různé bylinkové (máta, bazalka), pomerančovo-čokoládové. Báječné je banánové se strouhanou čokoládou a kokosovým krémem. Čokoládové se snažím něčím ozvláštnit (teď třeba budu přidávat kousky sušených švestek macerovaných ve slivovici). Když je mladé smrčí (právě teď), nasbírám si je do pytlíků na mrazák a v létě je pak maceruju ve smetaně a kombinuju s borůvkami nebo ostružinami - je z toho úžasná lesní zmrzlina. Na letní zmrzlinovou sezónu se těším vždycky celou zimu, to vymýšlení mě hrozně baví.... Ve zmrzlinovači taky některé zmrzliny dělám (třeba jednu skvělou z domácího jogurtu + mascarpone, k tomu med a pekanové ořechy), ale většinou spíš zůstávám u semifredda.
 Bouřka 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 13:43:25)
Ty jo, to louhovani smrkovych vetvicek zni dobre. Ja premyslela nad vyrobou sirupu, ktery bych pak pouzila na ochucovani, ale strcit to do mrazaku bude mnohem snazsi ~R^
 Ningit 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 13:56:45)
Ono hlavně tím sirupem se ti to hodně naředí a to pak dělá neplechu - krystalky, hodně tvrdá zmrzlina atd. Tím macerováním dá to smrčí chuť přímo smetaně. Stačí tak větší hrst toho mladého jemného smrčí na 1/2 l smetany, dát do velké zavařovačky s víčkem a nechat v ledničce pár dní, občas otočit hlavou vzhůru, tím se obsah promíchá. Průběžně můžeš ochutnávat a pak podle potřeby scedit (radši přes plátýnko) a dál použít. Já si to mladé smrčí vždycky rozdělím do menších sáčků, tak akorát každý na jednu várku, a pak v létě vytahuju. Do zmrzky pak ale ještě přidávám limetkovou šťávu (svařenou s troškou cukru na sirup), mám to radši trošku dokysela.
 Bouřka 


Re: Zmrzlinovač 

(4.5.2018 14:13:15)
Dekuju. Ja taky rada kyselejsi :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.