Gabi 005 |
|
(4.11.2010 19:36:05) Peče tu někdo perníčky na prodej? Moc ráda je peču a zdobím a chtěla bych vyzkoušet je prodávat.Jenže kde???
|
kaculda |
|
(4.11.2010 19:39:25) Odpovedet Ti neumim. Ale chtela bych poprve zkusit pernicky upect (snad jeste neni pozde), nemas nejaky jednoduchy recept pro zacatecniky pernikarky? Dik.
|
kaculda |
|
(4.11.2010 19:41:34) Prosim s podrobnejsim navodem, ja totiz ani nevim na jakou tloustku se ma testo valet.
|
|
Gabi 005 |
|
(4.11.2010 19:43:20) Kaculdo tady je jeden z mých vyzkoušených receptů - 340g hladké mouky,140g moučkového cukru,100g medu,2 vejce,40g másla,necelá lžička sody,2 lžíce kakaa,lžíce koření do perníku,citronová kůra
|
Lída. |
|
(4.11.2010 22:25:13) Gabi a takové perníky se dají rovnou jíst, nebo se musí nechat odležet? Musí se jednotlivě balit do celofánu, nebo můžou být všechny v krabici? Nikdy se mi nepovede docílit té měkké konzistence, jakou mají perníky z pouti. Pokaždé křupou :(
|
|
|
lipoo |
|
(4.11.2010 19:48:42) všude na netu jsou podrobný recepty)-ono je to víceméně těsto vždy podobné...důležitý je péct chviličku,aby se to nevysušilo a neztvrdlo.
|
kaculda |
|
(4.11.2010 19:53:13) Diky, postupy si sezenu:o))).
|
|
zerat |
|
(5.11.2010 8:52:37) Ono zpravidla čím víc medu tím tvrdší perníčky. A u všech je důležité do krabice přidat půlku jablíčka, a tu poměrně často měnit, aby nezplesnivělo.
|
kreditka |
|
(5.11.2010 13:15:41) Tak tam možná budu mít toho "zakopanýho psa" med je domácí tak není důvod s ním šetřit
|
|
|
|
kreditka |
|
(4.11.2010 20:37:01) Pozdě rozhodně není, já peču perníky tak 3 týdny před Vánoci nejdříve, nechápu proč je někdo peče už v listopadu to pak musí být jak beton
|
zerat |
|
(5.11.2010 8:11:19) Kreditko, to opravdu jako beton nebude. Ono pokud máš pravé perníkové těsto, tak naopak potřebuje dozrát! Pamatuju, jak jsme po vánocích zapomněli na krabici s perníčky a objevili jsme je až koncem ledna a ty byly! Fakt byly vynikající! Já teda ještě nepeču - mám zatím těsto v lednici, ale taky brzy začnu, protože počítám, že určitě budou i v ZŠ chtít po dětech, aby si navozovaly vánoční atmosféru ještě před svátky a možná budu-li hodně šikovná, tak do školy pošlu perníkovou chaloupku coby výzdobu(takže chci opravdu mít perník naležený), ale uvidíme, jak budu skutečně časově zvládat. Jen tím chci říct, že na "pravé" perníčky není v listopadu určitě brzy. Moje těsto třeba má v lednici odpočívat 1-30 dní(nutno hlídat datum spotřeby másla v nich) a zrát by měly taky tak cca měsíc.
|
kreditka |
|
(5.11.2010 13:14:59) Nevím asi mám jiný recept, ale koncem ledna začínají mé perníčky být lehce tvrdší. Jinak dělám vše poctivě med domácí apod. ale asi záleží jaký kdo má recept nevím
|
|
|
|
|
Jaanja + Vojtín + Olík |
|
(4.11.2010 20:35:40) Ale tam už je v perníčkách docela konkurence
|
|
|
Epepe |
|
(4.11.2010 19:42:57) Koupila jsem si na svatbu jmenovky v podobě perníčků na Fleru.
|
|
takytakova |
|
(4.11.2010 21:06:05) Gabi, jedni známí je kdysi prodávali, dá se třeba přes net. Oni jezdili různě po poutích, vánočních trzích a jiných podobných akcích. Ale není to jen tak, pokud je chceš prodávat i na jídlo a ne jen jako dekorační, jsou tam dost přísné hygienické předpisy (samostatná místnost na materiál, polotovary, hotové výrobky, obalový materiál - přitom zvlášť musí být skladovány vejce, mléko, musíš pasterizovat bílky na sníh) Oni na to měli upravené celé patro v rodinném domku. Občas jsem si přividělávala pomocí - takže kdyby Tě něco zajímalo klidně se ptej :)
|
|
Vejce |
|
(4.11.2010 21:09:44) chodím na stránky, kde se prodávají doma vyrobené věcičky ale netuším, jestli je tam tedy i bašta:D pokud budeš mít zájem, písni mailík
|
|
Lassie66 |
|
(4.11.2010 21:36:30) Na Fleru
|
|
Dobra rada |
|
(27.11.2010 18:53:34) Dobrý den, vánoční perníčky i kalendář můžete jednoduše prodat prostřednictvím Aukra a to buďto formou aukce nebo za pevnou cenu. Nejlepší by bylo inzerát vložit do kategorie Potraviny - cukrovinky. Jediné co je potřeba udělat, je zdarma se zaergistrovat na Aukru. Podrobný návod naleznete na www.aukro.name/registrace/
|
|
|