Petrance, Janek+Kryštof |
|
(14.3.2011 8:47:03) Nemáte, prosím, někdo zkušenost s domácím elektrickým mlýnkem na obilí a případně, jaký typ? nemyslím starý kafemlýnek ani samo domo vyrobený mlýnek . Eventuelně, kde je nejlepší v okolí Prahy nebo i v Praze objednat bioobilí. Díky
|
aachje skunk a tři holky |
|
(14.3.2011 9:08:50) to už je trochu moc,ne.. biohysterie je ještě in?
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 9:27:29) Aachje, když pečeš doma chleba, dost poznáš rozdíl v tom, co je upečený z čerstvě mleté mouky. Já teda mlýnek nemám, jezdíme si do nedalekého mlýna kupovat mouku po 20kg. A čerstvá je fakt úžasná.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(14.3.2011 9:31:50) no já padámchleba nepeču.máme tu výborný.myslela jsem si,že to je dobré tak pro alergiky nebo tak. ale ted je kolem všude boom domácích pekáren..co bude další?třeba domácí mlékárny?
|
šatranka |
|
(14.3.2011 9:33:14) Prosim te, co ti na tom vadi?
|
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(14.3.2011 9:36:10) Aachje, tak třeba moje švagrová si v Americe zvykla péct vlastní chleba, protože místní výrobky byly přeslazené a nepoživatelné. Zvykli si na něj tolik, že pečou i po návratu - a sehnat dobrou mouku je opravdu kumšt, experimentovali dva měsíce, než našli, co jim bude chutnat.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(14.3.2011 9:44:03) ale vždyt u nás máme dobrý chleba.. já když vidím ten domácí toust...
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(14.3.2011 9:44:59) Zvykni si, že ne každý má stejné chutě jako ty ;)
|
aachje skunk a tři holky |
|
(14.3.2011 9:58:08) no je fakt,že na ochutání toho,mě ješte nikdo nenalákal.ale aswi budu muset,třeba změním názor
|
|
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 9:47:22) Ono fakt hodně záleží na mouce a na receptu. Tady zas máme chleba hnusný. Dobrý je jen úplně čerstvý, ráno už se pomalu sype z kůrky. Jíst se dá jen obyčejný šumavský, ten občas kupujeme (topinky třeba z domácího jsou hnusné)
|
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 9:48:28) A máš štěstí, že jsi kápla na dobrého pekaře
|
|
šatranka |
|
(14.3.2011 9:50:18) Mam kamaradku, co si leta chleba pece a mele i mouku. Vzdycky se k ni tesime na navstevu, protoze jeji chleba je vynikajici. Ja sama nepecu, protoze jsme meli stesti na pekarnu.
|
šatranka |
|
(14.3.2011 10:40:49) Jeste dodam, ze moje kamaradka ma tento: http://www.mlynky.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=60
|
Lída. |
|
(14.3.2011 10:51:57) http://kamenne-mlynky-na-obili.prirodni-leciva.cz/
tady jsou další, z firmou nemám žádné zkušenosti. Jsou to tedy pálky
|
|
|
|
Moncaka |
|
(14.3.2011 11:25:14) To bude tím, že jsi nikdy asi domácí chleba neochutnala. Od té doby mi chutná kupovaný chleba jako polystyren. No mít možnost chlemtat mlíčko od krávy bych si přála. Ale vozí nám teď tady auto mléko z farmy a to je fakt dobré, kam se hrabe to kupované i to z automatu.
Mlýnek na obilí má tuším v příslušenství kuchňský robot MUM
|
Moncaka |
|
(14.3.2011 11:31:55) Tu je návod: http://www.ceske-navody.net/prislusenstvi_k_bosch_mum_4_bosch_mlynek_na_obili_muz4gm2
|
Lída. |
|
(14.3.2011 12:03:40) Moncaka, ten už se asi neprodává.
|
angrešt |
|
(14.3.2011 13:43:38) Lído, on už se neprodává mlýnek k MUM? My právě uvažovali o jeho pořízení, ne teda kvůli obilí, ale kvůli mletí máku. Ale vzheldem k ceně (asi 2500?) jsme to zatím odkládali a oni ho mezitím přestali prodávat? To by nás mrzelo.
|
Moncaka |
|
(14.3.2011 13:56:59) Na mák se prodává, kupovali jsme ho na podzim jako dárek komusi, ale cena byla tuším 1400 Kč. http://www.obchodni-dum.cz/prislusenstvi-k-robotum-bosch-mum-4/t344x43t41/
Ten na obilí je jiný, ale nemám ho a ani neplánuji, jen jsem na něj vždy jen narazila, že existuje.
|
Petrance, Janek+Kryštof |
|
(14.3.2011 14:14:01) Díky za názory , bohužel zatím žádná osobní zkušenost... Knihu o chlebu od Momčilové mám a doporučuje tam jeden mlýnek, cena je fakt vysoká, ale vzhledem k tomu, že na vaření a pečení používám ze zdravotních důvodů skoro výhradně špaldovou mouku, která stojí cca 48,-/kg, se ta investice celkem brzy vrátí, protože špalda zrno se dá koupit za poloviční cenu. A to nemluvím o jiných obilných moukách, třeba rýžové, ječné nebo kukuřičné, která doma skladovaná vydrží čerstvá jen chvilku. Bydlíme na vesnici, kde není obchod, takže je lepší být v pečivu samozásobitel . Pekárnu mám asi 4 roky a chuděra se u nás nezastaví, peču téměř denně. S hysterií to, řekla bych, nemá nic společného, je to spíš o poho a nepohodlnosti
|
Balbína |
|
(14.3.2011 14:23:36) kamarádka má tento mlýnek http://www.muehlenprofi.de/Getreidemuehle/hawos/Getreidemuehle-hawos-Muehle-2?source=2&refertype=1&referid=46
je moc spokojená. Koupila ho v Německu, ale je celkem drahý.
|
Josef Kraus | •
|
(19.9.2011 21:28:22) Dobrý den,mám tento mlýnek na obilí na prodej.V Německu stál 350 euro,kdybyste jste věděla někoho dejte mě vědět.Nová cena 4000kč. (hawos Oktagon 1Getreidemühle) Předem děkuji.
|
|
|
|
|
Lída. |
|
(14.7.2011 22:05:38) angrešte prodává... Jestli si to vybavuju správně, existoval samotný mlýnek na obilí, ten už se neprodává a místo něj je mlýnek na mák a semena, který semele i obilí.
|
|
|
|
|
|
|
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 9:42:43) Aachje, já jsem domácí pekárnu 4 roky, dostala jsem ji. Už teda chcípá, musíme naškudlit na novou. Nemám žádnou drahou, je to česká Professor za 1200,-. A dávno si na sebe vydělala, nepeču ze směsí a máme rádi tmavý chleba, který je drahý. Navíc manželův dědeček je pekař, tak víme, jak se takový chleba peče (měl svoji pekárnu, než mu komunisti rozbili pec) a má srovnání v tom, jak se pekl chleba od jeho puberty dodnes(chodil na brigádu do pekárny ještě v 85 letech). A mně se hodně na dom. pekárně líbí i to, že mi šetří čas. Jednou za týden zajedeme na velký nákup a pak ještě skočím na menší uprostřed týdne, jinak do obchodu nemusím. Do pekárny svůj obyč. chleba naházím za 2 minuty a pak jen vyklepnu.
|
susu | •
|
(14.3.2011 11:10:51) Magrato, mužeš sem přidat ten recept? Já mám jeden, který používám, je dobrý, ale ne suprovní. Tak bych chtěla inovovat za nějaký vyzkoušený.
|
|
|
JiBi* |
|
(14.3.2011 13:16:24) Aachje, představ si, že někoho to třeba jen baví. Někdo má třeba obchod trošku z ruky, tak mít doma pekárnu v takovém případě taky není k zahození.
|
|
|
Cheerio |
|
(14.3.2011 12:52:23) Juuu, muzu ze zeptat na tu mouku ? Kde a kolik si za ni reknou ? Diky moc.
|
|
|
Žžena |
|
(14.3.2011 11:18:56) Aachje, mně přijdeš hysterická Ty. Jakmile se někde objeví téma kde kdokoli dělá něco jinak než Ty, tak hned přiletíš a kloveš.
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 11:27:58) Žženo, nemám z Aachje ten pocit. Znám fůru lidí, co má stejný názor. Tak ho vyjádřila. Nikomu nic nenutí ani nezakazuje. A já si taky myslím, že to někteří s tím bio přehánějí. Kdybych ale měla prachy na mlýnek, kupovala bych i bio obilí. Nebo bych možná poorala a osela zahradu.
|
|
|
Balbína |
|
(14.3.2011 14:10:09) nech toho Achje Vysmíváš se, kdybys aspoň věděla čemu
|
|
|
magrata1 |
|
(14.3.2011 9:32:44) Vím, že dlouhá léta používá domácí mlýnek Pavla Momčilová (znám se s ní). Ten, co používá i prodává. Zkoušela jsem ho najít na netu, ale nepovedlo se. Ale má mail momcilova@volny.cz, tak se s ní zkus domluvit, jestli chceš. Určitě bude vědět i o tom obilí. Navíc její kuchařka na domácí chleba je fakt nejlepší z těch 5, co mám. všechny recepty tam fakt sedí přesně a jsou dobré. Je vidět, že to i sama dělá a jí.
|
|
Lída. |
|
(14.3.2011 10:04:59) mlýnky na obilí mají prý některé roboty jako příslušenství. Kdysi zmiňoval Dtest mlýnek na obilí champion, ale už je to dost let.
Kupovala jsem předměřickou mouku, ale pokaždé se mi v ní vylíhli brouci Takže teď jsem už dlouho chleba nepekla, nějak se nemůžu přinutit ji koupit znovu.
V Toulcově dvoře jsem teď byla na pečení chleba, zrno jsme mleli na ručních mlýncích a šlo to taky dobře.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(14.3.2011 10:29:16) Jedla jsem placky z čerstvě umleté mouky, fantastická bašta. Mouka byla umletá na elektrickém mlýnku s kamennými elementy, stál kolem šesti tisíc. Myslím, že to byl tenhle nebo hodně podobný. Jednou si taky udělám radost...
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(14.3.2011 10:32:37) Teď koukám, že tam mají ty mlejnky i v o dost levnějších variantách...
|
|
|
Balbína |
|
(14.3.2011 14:22:07) Pro zajímavost, v článku je mimojiné i vysvětleno, v čem se liší mouky a jejich způsoby mletí.
|
pussy |
|
(2.4.2013 19:15:31) ja treba pecu detem chleba z domacky namletyho zrni,pac chci aby byli zdrave.i sebe lepsi chleba,kdyz se ji denne zacne skodit.mimo to bezny,zvlast bily chleba,je plny plisni ze sil,kde se obyli skladuje,plny chemie a nema ziviny,jen zacpe streva.melu si mouku ze spaldy,ktera neni tak geneticky upravena jako psenice,z pohanky,jahel,ryze.mouka brzy po umleti zlukne.nejlepe Bio!pridavam seminka,orechy.Bio sakra neni moda,je to zdravi rozum!a jestli se dostava do mody,tak jen proto,ze lidi prestali byt zabedneny a zacli premyslet.omlouvam to,ze na to nekdo nema penize,ale ne lenost,neschopnost zjistit si informace nebo nezajem,zvlaste pak u rodicu malych deti!!!
|
|
|
Milu 1 | •
|
(27.10.2015 20:16:17) Pro mě je absolutně nejlepší mlýnek Waldner Biotech.
|
|
|