| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně?

 Celkem 25 názorů.
 Evka a3 


Téma: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:42:09)
Tj. jestli sušené nebo čerstvé a jestli máte vypozorován rozdíl v kvalitě?
Používám pouze sušené a ať zkouším jakýkoliv druh kynutého těsta, co najdu na netu, tak je sice krásné, ale takové tuhé a hůře tvárné, tj. když uválím kuličky, tak tam zůstávají záhyby...jestli mi rozumíte .. Nebo dělám chybu jinde?
 Jepepa 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:46:42)
Nyní již jen čerstvé a těsto je vždy perfektní...
 Bouřka 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:50:37)
čerstvé, pokud droždí, jinak spíš kvásek
 Paradox 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:51:38)
Používám čerstvé nebo balené. Ze sušeného peču jen chleba.
Podle toho, co píšeš, máš těsto spíš moc husté, zkus ubrat mouku.
 Jepepa 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:53:13)
my pečeme i chleba jen z čerstvého (baleného)...
 Len 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 16:58:45)
Jen susene, cerstve u nas neni. Zkus ubrat mouku.
 Edysha 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:11:13)
Jen cerstve.
Spis mas moc huste testo, bud uber mouku nebo pridej tekutinu. Testo pred kynutim by melo byt kompaktniho sisato kouloviteho tvaru a na pichnuti prstem mekke a nelepive.
 Liki + dcera 8/11 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:11:25)
Peču v pekárně chleba a používám sušené. Ale byl děs vychytat správný poměr vody a mouky.
 Žžena 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:21:12)
Na chleba a rohlíky sušený.
Na knedle, buchty, vdolky apod. čerstvý.
 Vínečko 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:23:58)
Pečem nejvíc z kvásku. Na některá sladká těsta používám čerstvé droždí. V záloze mám vždycky i sušené. Rozdíl mezi sušeným a čerstvým nepozoruji.
 espr 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:33:45)
používám jak čerstvé tak i sušené....čerstvé raději ale když dojde (a bývá to často) tak to sušené...rozdíl ve kvalitě těsta jsem nezaznamenala~d~

a zpracováváš ho hned jak je těsto hotové??...jestli není nějak vyschlé nebo oschlé~d~
 Evka a3 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 18:21:35)
no, někdy to nestihnu a čeká malinko déle, ale je uzavřené v pekárně, takže oschlé není, jen trošku víc vykyne... ale i když zpracovávám hned, tak je to stejné
 Girili 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:35:45)
Vetsinou susene. Na pizzu vzdy susene, na knedliky vetsinou cerstve. Rozdil mezi tim nevidim.
 Chrysantéma 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:41:49)
Sušené,francouzské s vlaštovkou...
 angrešt 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 17:56:30)
Pekárnu jsme dala pryč, ale jinak droždí používám víc sušené, jelikož ho mám pořád doma, pro čerstvé musím dost daleko. Ale sušené vyjde dráž, takže jdyž mám v plánu větší pečení, oupím předem dost čerstvého.
To, že máš těsto tuhé se sušeným, může být tím, že zapomínáš započítat tu tekutinu, která se jinak používá na kvásek z čerstvého. je potřeba tohle k tomu navíc přičíst.
 Evka a3 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 18:23:21)
no, ale když beru recept zvláště vytvořený pro domácí pekárnu, tak počítám s tím, že už je zohledněno vše (tj. i ta tekutina...)
 angrešt 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 18:39:00)
To já nevím, kdo a jak píše recepty pro pekárny a jeslti na tohle při převodu z čerstvého droždí nezapomíná.
 Inka 
  • 

Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 19:25:26)
Pokud je bereš tady, tak to zohledněný je. http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
 Inka 
  • 

Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 19:23:31)
Čerstvý funguje i z mrazáku, když koupím vážený, dam si ho na kostičky do mrazáku.
 angrešt 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 20:23:18)
to je pravda, ale pak je problém ho dále dělit zmrzlé. Používám nerovnoměrné malé odsypky droždí podle velikosti pečeného kusu, mám sáček na 2 - 4 pečení :-) Peču často v malých množstvích.
 zerat 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 19:21:41)
sušené s ptákem na obrázku - je nejlepší ~R^
 zerat 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 19:22:51)
A jinak t ěsto mám z pekárny dá se říct vždycky luxusní. Párkrát se stalo, že bylo nic moc, ale bylo to levnou moukou ~;)
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 20:20:19)
Používám sušený, Dr. Oetkera, dávám o 20 ml víc vody než je v receptu. Čerstvý mi brzy zplesniví, když ho koupím, tak pak nikdy nepeču a pak je zničený, sušený vydrží dýl.
 holka anonymka 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(16.10.2013 22:07:39)
přijde mi, že ho máš překynuté. To sušené má podle mého větší sílu, když už ho musím dát, pak ho dávám max. 3/4 než co píšou v receptech, spíše jen půlku. Sušeným droždím jsem kdysi začínala, teď peču s čerstvým a s vlastním kváskem.
 LemonGrass 


Re: Jaké droždí používáte pro kynutí těsta v domácí pekárně? 

(17.10.2013 11:25:21)
Teď už jen čerstvé. Dokud jsem používala sušené (přišlo mi praktičtější, že ho mohu mít vždy doma a nezkazí se), dosahovala jsem velmi nevyrovnaných výsledků. Teď kupuji čerstvé v Lidlu a žádná nepříjemná překvapení se nekonají. Stojí asi 3 koruny, takže když na něj nedojde a zkazí se, ztráty jsou zanedbatelné.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.