sun 15 |
|
(17.4.2014 21:30:00) Chtěla bych upéct mazanec z časopisu Albert , zkoušeli jste ho někdo ? A ješte hlavně prosím o radi když dávam těsto do domácí pekárny má to nějaké zásady např .co dát první nebo v jakém pořadí a když je v receptu roztáté máslo dáva se do pekárny opravdu rozpuštěné nebo stačí změklé ???
|
Nikaia+08+10 |
|
(17.4.2014 21:34:44) jo a mandle a rozinky samozřejmě až po zapípání, jinak je to rozmrví napadrť
|
Lída+4 |
|
(17.4.2014 22:02:56) Kdepak, nic takovýho se mi nikdy nestalo - neřeším to, semínka, mandle, ořechy a podobně cpu dovnitř rovnou.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(17.4.2014 22:04:26) Mně to rozinky rozšmelcovalo na padrť.
|
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(17.4.2014 22:09:31) pokud vím, tak se do pekárny nejprve dáva na dno tekuté a pak navrch sypké. ALe mazanec jsem tedy nikdy nedělala
|
|
:))) | •
|
(17.4.2014 22:36:22) Vedle jsem doporučovala tento
http://www.toprecepty.cz/recept/11285-mazanec-od-helenky-ruzickove/
Postup je uveden, úspěch zaručen.
A to je co říci, nepeču jej já, ale můj muž, a jí celá široká rodina.
|
x x |
|
(18.4.2014 7:19:16) Co tam mám dát za program, nikdy jsem sladké v pekárně nedělala.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(18.4.2014 8:29:27) Program sladký.
|
Želvička78 |
|
(18.4.2014 13:38:08) Program dávám základní, vždyť jsou v tom kvasnice. Sladký je bez kynutí, ne?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(18.4.2014 13:44:11) Sladký je s kynutím, bez kynutí je cake, dort nebo tak nějak, ale je to na každý pekárně trochu jinak. Základní by šel určitě taky.
|
Želvička78 |
|
(18.4.2014 14:05:10) Aha, takhle to je...ten základní je ale taky ok, vyzkoušeno
|
|
|
|
|
:))) | •
|
(18.4.2014 8:52:57) Netuším - peče jen muž, když přijdu večer v 6 zpráce, jsou mazance vetšinou horké na kuchyňské lince.
Ale v pekárně jen zadělává těsto, peče je na plechu v trobě.
|
|
|
|
Petra | •
|
(18.4.2014 9:16:38) Kupuju už hotový směsi na mazanec. Je to stejný jako směs na chleba, akorát místo vody se tam přidává jedno vejce, 200 ml mléka a 50 g rozpuštěného másla. Mazanec je luxusní. Ale nevím, jestli se to tady prodává, kupuju to v Německu pod názvem Süs Brot (sladký chleba).
|
|
Luc. |
|
(18.4.2014 9:19:32) Já dělám tenhle - dělám buď vánočku nebo mazanec, zadělávám v pekárně, ale peču v troubě, přijde mi to lepší
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3581
|
|
jentak | •
|
(18.4.2014 9:27:45) Našla jsem někde na netu recept na mazanec z domácí pekárny - ten dělám. A dolů dávám tekuté /kromě rozp. másla/, protože to naliju na mouku plus vajíčko a plus sůl. Tedy - dolů dávám tekuté vč. rozdrobeného droždí, aby to droždí mohlo začít pracovat, když pekárna nahřívá. Rozinky nedávám, z množství z pekárny zpracuji 2 mazance, takže do jednoho pak rozinky zapracuju ručně extra, protože jeden z kluků nemá rozinky v těstě rád. Takže zpracované těsto rozdělím pak na 2 kusy, z každého vytvaruji mazanec, oba šoupnu na plech, ještě chvíli nechám kynout - než se nahřeje trouba a peču v běžné troubě.
|
|
|