Saamajna |
|
(26.6.2014 8:47:40) Aneb: "Proc mi ty potvory pokazde chcipnou?!"
A sice velice rychle.
Koupim v kvetinaci, postavim na kuchynskou linku pred okno (vychodni strana) a po par dnech je zazloutla a opadana.
Je tady nejaky expert?
|
Cimbur |
|
(26.6.2014 8:51:07) Ona ma rada slunce. Ale nekupujes takovou tu ze super-hyper? Ta chcipne vzdy.
|
Saamajna |
|
(26.6.2014 8:54:54) jo, kupuju....
Aha, tak asi kvuli te "rychlokvasce"...
Ja myslela, ze to je zalivanim - bud moc nebo malo (ta zemina je vyschla behem par hodin).
|
|
*Owls* |
|
(26.6.2014 9:01:31) Já taky každý rok kupuju v super-hyper a ještě se mi nestalo, že by chcípla. Z letošní koupě už mám řádnej keříček (a to poměrně hodně odřezávám). Mám ji na JV balkoně, stejně jako mátu, koriandr, rozmarýn... Kromě pažitky, kterou mám z loňska jsem všechny byliny koupila v hypermarketu a neuvadlo nic.
|
*Owls* |
|
(26.6.2014 9:03:18) Jo, ale taky přesazuju do většího.
|
|
|
Marika Letní |
|
(26.6.2014 9:40:24) Cimbur - to není pravda - mám bazalku z obchodu a dokonce přežila celou zimu v květináči a zasadila jsem ji do záhonku. Teď mám další opět v květináči v kuchyni a je krásná.
Je lepší ji mít ve větším květníku, protože má ráda hodně vody.
|
|
|
sylvaina |
|
(26.6.2014 8:57:05) Přesaď jí do většího květníku. V tom substrátu, co jí v něm koupíš, většinou dlouho nevydrží. Jo a ta super hyper fakt chcípe spíš.
|
|
.Katka |
|
(26.6.2014 8:58:13) Koupila jsem u Lidla dvě bazalky v květináči, vyklepla ven, zasadila společně do jednoho truhlíku (přišlo mi, že v tom květináči jsou moc natěsno, tak aby měly víc půdy), dala na balkón na východní stranu, zalévám přiměřeně (spíš míň), po měsíci a půl vypadá stále dobře a dorůstá. Nikdy předtím jsem to tak nedělala, tak uvidím, jaký budou dlouhodobý výsledky.
|
|
Vítr z hor |
|
(26.6.2014 9:40:36) Nesmí přeschnout a nesmí se přelít (nejhorší kombinace je nechat ji vyschnout, načež ji povadlou zavlažit litrem vody). Pak mi jdou i ty hyper-super. A to je pěstuju vzhůru nohama
|
|
Edysha |
|
(26.6.2014 9:57:37) Kupuji taky z obchodu (Lidl) a vychytala jsem, ze ta kupovana nema rada prime slunce , nejradsi ma vychodni stranu a zalevat zasadne az ji trosku povadnou listy. Proste zalit az je hlina sucha, zalit dostatecne a dalsi zalivka az ji zacnou povadat listy. Nepresazuju ji, jen zastrihavam, obcas ustrihnu delsi stonek a dam do truhliku/kvetinace a nekdy se zadari a uchyti se.
Naopak bazalka od moji maminky, co vypestovala na zahrade, chtela jizni okno, takovy mix hlina/pisek a zalivku pravidelnou.
|
|
Arien+2 | •
|
(26.6.2014 13:52:07) bych se k té bazalce přidala. Mám více bylinek na takové bylinkové zahrádce, normálně na zahradě. A akorát ta bazalka má od něčeho "ožrané" listy, ostatní nic (máta, šalvěj, majoránky). Nějaké tipy jakým potvorám chutná jen bazalka a co s tím (nějak přírodně)?
Taky jsem sice zrovna tu bazalku koupila "hyper", ale odtud mám i jiné bylinky a ty dobrý. Akorát se mi ještě zdá že mi trochu chcípá saturejka (ta je "kvalitní" ze zahradnictví), nemá nějaké spešl požadavky?
Omlouvám se za přídavný dotaz k zakladatelce a možná celkově za stupidní dotazy, ale jsem co do rostlin začátečník.
|
|
hgfjdmh |
|
(26.6.2014 16:48:51) No tak ja expert urcite nejsem, ale prece jen jsem se k necemu dopracovala. Koupena bazalka ze super hyper mi taky vzdycky do tri dnu zvadla, pak mi nekdo poradil nesundavat ten igelit okolo, je pravda ze vydrzela dele.
Pred par lety se mi ale podaril husarsky kousek, "odchazejici" bazalku jsem jen tak zapichla do skleniku a svete div, se vzpamatovala se. Takze od te doby koupim na jare kvetinac v jakemkoliv supermarketu, dva tri dny spotrebovavam na caprese, ktere milujeme a sup s tim do hliny do skleniku (rozdelim tak na tri dily). Mam pak celou sezonu pulmetru vysoke huste keriky kdykoliv k pouziti. Miluju tu vuni kdyz vecer zalivam a otru se o listky
|
|
|