Ivča11 |
|
(12.11.2014 18:20:03) Pěkný podvečer, nemáte někdo vyzkoušené, jaký krém lze použít do perníkového dortu? Peču pro příbuzné jako dárek dorty a listopadový oslavenec má nejradši perníky, tak chci udělat do dortové formy klasickou perníkovou buchtu, ale ráda bych to "oslavnostnila" nějakým krémem - jen nemůžu přijít na to, co by se k tomu chuťově nejvíc hodilo. Děkuju za tipy.
|
angrešt |
|
(12.11.2014 18:21:48) Podmáznutí povidly a na to ořechový krém. S perníkem se snese i třeba čokoládový, ale ořechový lépe.
|
Ivča11 |
|
(12.11.2014 18:34:27) Díky moc, o povidlech jsem uvažovala, ale prostě tam musím mít i ten krém. Upeču ještě vykrajované perníčky a ty pak nalepím jako ozdoby, tak mimo jiné potřebuju ten krém i jako lepidlo.
|
Siren-♂ ♂ |
|
(12.11.2014 18:43:35) Vyšlehala bych povidla s máslem a cukrem
|
|
Ningit |
|
(12.11.2014 19:00:23) Já si dovedu živě představit i krém, který dávám vždycky do tradičního medovníku. Změklé máslo (1 kostka) se ušlehá se slazeným kondenzovaným mlékem (NE KARAMELOVÝM!!), prostě normálním Salkem (množství Salka podle chuti - mně to většinou vyjde na 3/4 plechovky), šlehá se do jemné pěny. Po natření krému se povrch jemně popráší skořicí a poháže hrubě sekanými vlašskými ořechy (předem je nechávám chvilku na plechu v horké vypnuté troubě, aby se zvýraznila chuť - pozor na spálení). Do medovníku je to vynikající a perník je chuťově hodně podobný jako medovník, chce to ale pár dní proležet.
|
|
lipoo |
|
(12.11.2014 19:01:27) Dnes dělali perníkové piškoty na nově a slepovali povidlama s...a včil si nevzpomenu-se strouhanym pernikem??
|
Ivča11 |
|
(12.11.2014 19:06:17) To jsem taky zahlídla - byl tam strouhaný perník. Ten krém na medovník by mohl být taky vynikající, ale budu to vyrábět zítra a předávat v pátek, tak to už by se asi nestihlo dost rozležet, že?
|
Ningit |
|
(12.11.2014 19:40:10) Myslím, že záleží hodně na těstu. Pokud to budeš péct z nějakého měkčího buchtovitějšího těsta, tak se to rozleží určitě. To rozležení je důležité hlavně u medovníku, tam jsou ty placky hned po upečení dost tuhé a pak krásně zvláční tím krémem. Já mám tenhle krém do medovníku mnohem radši než ten ze zkaramelizovaného Salka, ta chuť je taková čistší. A nevím, co je na tom pravdy, ale někde jsem četla, že je to i tradičnější.
|
Ivča11 |
|
(12.11.2014 19:57:31) Na ten korpus by to asi stačilo - bude to normální hrnkový perník - buchta, tak to by šlo. Škoda, že o speciálním přání oslavence vím asi 2 dny, to rozležení by bylo zas ideální na ty vykrajované perníčky, to by byl fakt luxus :). Ušila jsem si na sebe boudu na oslavě minulý týden, kdy jsem si vyhrála s čokoládovým dortem a teď se teda zas čeká něco extra. No ale hlavně když se to těm 30ti a výš letým kloučkům líbí....
|
lipoo |
|
(13.11.2014 11:49:00) jsou i perníčky co jsou hned měkké a právě za těch pár dní ztvrdnou...já je mám radši)
|
|
|
|
|
|
|
|
Dari79 |
|
(12.11.2014 19:00:42) Jako na medovník, ne? Takže vařený (zkaramelizovaný) salko vyšlehaný s máslem...
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(12.11.2014 19:04:11) Taky mi k tomu pasuje Salkový krém, takový ten zkaramelizovaný .
|
|
|
ronniev |
|
(12.11.2014 20:39:41) Máslo utřené s medem. Ňamky ňamky.
|
|
|