| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Perníkový dort

 Celkem 13 názorů.
 Ivča11 


Téma: Perníkový dort 

(12.11.2014 18:20:03)
Pěkný podvečer,
nemáte někdo vyzkoušené, jaký krém lze použít do perníkového dortu?
Peču pro příbuzné jako dárek dorty a listopadový oslavenec má nejradši perníky, tak chci udělat do dortové formy klasickou perníkovou buchtu, ale ráda bych to "oslavnostnila" nějakým krémem - jen nemůžu přijít na to, co by se k tomu chuťově nejvíc hodilo.
Děkuju za tipy.
 angrešt 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 18:21:48)
Podmáznutí povidly a na to ořechový krém. S perníkem se snese i třeba čokoládový, ale ořechový lépe.
 Ivča11 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 18:34:27)
Díky moc, o povidlech jsem uvažovala, ale prostě tam musím :-) mít i ten krém. Upeču ještě vykrajované perníčky a ty pak nalepím jako ozdoby, tak mimo jiné potřebuju ten krém i jako lepidlo.
 Siren-♂ ♂ 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 18:43:35)
Vyšlehala bych povidla s máslem a cukrem
 Ningit 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:00:23)
Já si dovedu živě představit i krém, který dávám vždycky do tradičního medovníku. Změklé máslo (1 kostka) se ušlehá se slazeným kondenzovaným mlékem (NE KARAMELOVÝM!!), prostě normálním Salkem (množství Salka podle chuti - mně to většinou vyjde na 3/4 plechovky), šlehá se do jemné pěny. Po natření krému se povrch jemně popráší skořicí a poháže hrubě sekanými vlašskými ořechy (předem je nechávám chvilku na plechu v horké vypnuté troubě, aby se zvýraznila chuť - pozor na spálení). Do medovníku je to vynikající a perník je chuťově hodně podobný jako medovník, chce to ale pár dní proležet.
 lipoo 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:01:27)
Dnes dělali perníkové piškoty na nově a slepovali povidlama s...a včil si nevzpomenu-se strouhanym pernikem??
 Ivča11 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:06:17)
To jsem taky zahlídla - byl tam strouhaný perník.
Ten krém na medovník by mohl být taky vynikající, ale budu to vyrábět zítra a předávat v pátek, tak to už by se asi nestihlo dost rozležet, že?
 Ningit 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:40:10)
Myslím, že záleží hodně na těstu. Pokud to budeš péct z nějakého měkčího buchtovitějšího těsta, tak se to rozleží určitě. To rozležení je důležité hlavně u medovníku, tam jsou ty placky hned po upečení dost tuhé a pak krásně zvláční tím krémem.
Já mám tenhle krém do medovníku mnohem radši než ten ze zkaramelizovaného Salka, ta chuť je taková čistší. A nevím, co je na tom pravdy, ale někde jsem četla, že je to i tradičnější.
 Ivča11 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:57:31)
Na ten korpus by to asi stačilo - bude to normální hrnkový perník - buchta, tak to by šlo. Škoda, že o speciálním přání oslavence vím asi 2 dny, to rozležení by bylo zas ideální na ty vykrajované perníčky, to by byl fakt luxus :).
Ušila jsem si na sebe boudu na oslavě minulý týden, kdy jsem si vyhrála s čokoládovým dortem a teď se teda zas čeká něco extra. No ale hlavně když se to těm 30ti a výš letým kloučkům líbí....~:-D
 lipoo 


Re: Perníkový dort 

(13.11.2014 11:49:00)
jsou i perníčky co jsou hned měkké a právě za těch pár dní ztvrdnou...já je mám radši:-))
 Dari79 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:00:42)
Jako na medovník, ne? Takže vařený (zkaramelizovaný) salko vyšlehaný s máslem...
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 19:04:11)
Taky mi k tomu pasuje Salkový krém, takový ten zkaramelizovaný ~w~.
 ronniev 


Re: Perníkový dort 

(12.11.2014 20:39:41)
Máslo utřené s medem. Ňamky ňamky.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.