Anthea |
|
(23.8.2015 15:56:49) Jen mě tak namátkou napadá:
- má podváhu - vypadá mladší, než je její fyzický věk - neustále prokrastinuje, ale i tak toho zvládá neuvěřitelně moc - její partnerský vztah je postaven na emancipaci, rovném soužití - co na srdci, to na jazyku
čistě prokrastinační, lehce ironické téma, piště, co vás napadá a do čeho se sebekriticky tady valná část stylizujeme
|
Raduza |
|
(23.8.2015 15:59:21) Ještě mě napadá, že utratí velmi malou částku peněz za jídlo a přitom má v lednici horu zdravých potravin, neustále čerstvé ovoce a zeleninu, vaří zdravá jídla a pro maso jezdí na biofarmu
|
Anthea |
|
(23.8.2015 16:15:35) bromelieano,zásadně žádná se nestravuje nezdravě, lacině nebo nedejbože odbýt rodinu fastfoodem, někdy mi napadá, že vařit tak, jak tady proklamují, nevyleze část zdejších uživatelek vůbec z kuchyně
|
|
JaninaH |
|
(23.8.2015 17:28:41) ...a kuřecí vývar "táhne" deset hodin. Masox je pro ni sprosté slovo.
|
Anthea |
|
(23.8.2015 17:33:49) Janino,
|
|
Žžena |
|
(23.8.2015 17:42:31) Vařím spíš v sebeobraně, ale vývar nepovažuju za žádnou vyšší dívčí, dát věci do hrnce a nechat ho žít vlastním životem na mírném ohni celej den, jen jednou za dvě hodiny dolejt odpařenou vodu, pak zcedit, nepovažuju za vrchol kuchařských dovedností. V součtu to nesežere moc času, u té plotny nemusím stát. Výhodu to má v tom, že z jednoho "vyvařování" získám hafo "dávek" pro polívku nebo základy na jiný jídla. Masoxu se nebojím, ale že bych synovi udělala nudlovou polívku (jedinej druh, co jí) tak, že hodím kostku bujonu do vroucí vody a k tomu nudle, tak na to jsem asi moc gurmán :)
|
Drop |
|
(23.8.2015 17:55:13) masox nepoužívám, ale to co popisuje Žena, tak to bych nedělala, něco tak složitého a časově náročného nezvládnu
|
Žžena |
|
(23.8.2015 17:57:44) Tu časovou náročnost vidíš kde?
|
Kaja222 |
|
(23.8.2015 18:09:47) ze musis byt celej den doma
|
Fren |
|
(23.8.2015 23:43:57) proboha ženské - vývar 10 hdin,kačena 12??!!!!
vývar z kuřete mám za 20 min,kačenu mám zkušenost nejlepší takovou,že ji první den asi hodinu předpeču a druhý den stačí opět hodina a masíčko samo odpadává. Po tak dlouhé době 12 hodin to musí být nechutná suška.
A vůbec tak dlouho něco šmrdlit,to musíte víc provařit než vydělat a když k tomu přičtu jak tu mnohé píšou,že u nich se pračka nezastaví,tak se přestávám divit,proč některé mají furt jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou,páč při tak náročném,zbytečně náročném provozu domácnosti bych s takovou šla brzo po žebrotě asi taky
|
Kudla2 |
|
(24.8.2015 0:01:23) "Po tak dlouhé době 12 hodin to musí být nechutná suška."
tak to ani náhodou, fór je v tom, že to pečeš na poměrně nízkou teplotu, a je to pak lahůdka.
Ne že bych to tak dělala často, protože mě vaření neba a kachnu nemusím nijak často, ale jen pro pořádek, že to fakt funguje a není to vysušený, naopak.
|
|
libik |
|
(24.8.2015 0:25:52) Fren, nic ve zlém, ale 2 otázky 1) Jak často jíš pečenou kachnu? 2) Už si někdy viděla vývar?
|
|
svynka+2 |
|
(24.8.2015 6:24:13) Fren, tak si sa zlepšila, už ho máš za 20min! Vieš, mne v súvislosti s Tebou vždy automaticky naskočilo "Vývar za 10min." . To si tu bola ešte nová, a pamatám na úplne prvý príspevok, ktorý som od Teba čítala. Bolo tam "Já mám kuřecí vývar za 10min."
Inak, vážne - nepochybujem o tom, že si praktická žena, ale čo keby si aspon 2 hodinky pridala? Veď to je vlastne plýtvanie - keď si predstavím množstvo a kvalitu surovín, ktoré si na vývar pripravujem, tak predsa musím z nich dostať maximum, nemožem ich len tak obvariť a (vlastne, Ty to potom určite nevyhadzuješ a ďalej spracovávaš, však. Ale i tak...
Členovia Tvojej rodiny majú radi (Tvoj) vývar?
|
svynka+2 |
|
(24.8.2015 7:04:22) Ale veď to nie je o tom, či niekto umí/neumí. Vypnúť sporák o 2-3 hodinky neskor dokáže aj moj 5 ročný syn, ak mu dám inštrukcie.
Moje názory ohľadne varenia i jedenia by som ale v žiadnom prípade nebrala ako objektívne, ja som totiž otrok jedla, a je možno lepšie neriešiť, než riešiť v takej miere, ako to robím ja.
|
|
|
|
|
Žžena |
|
(24.8.2015 10:45:04) Fren, to ale nemluvíš o vývaru z kuřetem maximálně o slabém odvaru z kuřete My radši vývar, co má chuť, tak táhnem dýl
|
|
|
|
Žžena |
|
(23.8.2015 18:43:17) Tak lidi, i neprůměrné uživatelky rodiny.cz, občas nějakej ten den doma jsou. Třeba o víkendu nebo tak. Ani není nutno bejt celej den, stačí se párkrát stavit a hrnec zkontrolovat. Někdo dělá vývar přes noc. Jako mého osobního času, kdy u toho stojím nebo s tím něco dělám, to zabere v součtu tak 15 minut, pro mne teda je to tedy reálně časově srovnatelné s výrobou palačinek nebo brambor na loupačku.
Teď teda jsem za průměrnou uživatelku rodiny, když mně prostě přijde, že zrovna vývar je docela blbej příklad "jídla, který vaří jen ženský, co jsou hospodyňky a kuchařky do roztrhání těla".
|
Monty |
|
(23.8.2015 19:10:56) U nás doma dělá ten taženej vývar, co trvá fůru hodin manžel. Tak nevím, o čem to jako má vypovídat.
|
|
|
|
|
|
|