Sněhulka a sněhuláčci |
|
(20.12.2016 21:58:04) Potřebuji na Štědrý den přijít domů, vytáhnout připraveného kapra a rovnou smažit. Mátě nějaké tipy, jak si připravit kapra v trojobalu už 23.12., a přitom ho mít na Štědrovečerní večeři křupavého, s nerozmoklým trojobalem, chutného? Druhý dotaz - před pár lety jsem podle postupu ze zdejší diskuse dělala kapra v troubě, byl vynikající. Loni jsem to opakovala, myslela jsem si, že stejně, ale nepovedlo se. Jak na kapra v troubě (navíc na toho připraveného den předem;)), aby byl zkrátka výsledek oslňující? Díky za rady a hezké svátky přeju!!
|
Ropucha + 2 |
|
(20.12.2016 22:23:12) V troubě připravujeme jen ryby bez trojobalu, takže s tím neporadím, ale jinak jsme často obalovali kapra den předem a výsledek vůbec nebyl rozmočený, ale náležitě křupavý. Obaleno klasickým způsobem, uloženo do lednice na talíři obaleném potravinářskou fólií, druhý den vkládáno na pánev do rozpáleného podzemnicového oleje. Pokud se obáváš zvlnutí, napadá mě nesolit, ale nevím, jak bys to pak dosolila, aby vám to chutnalo. Každý je na sůl jinak náročný.
|
magrata1 |
|
(21.12.2016 8:42:51) Já si to taky nedovedu představit. Mně se to blemcá už za hodinu. já bych si připravila vše předem- naporcovala a nasolila kapra (u kapra se to nasolení předem doporučuje). Pak bych si vzala k ruce pomocníka, než by se rozpálil tuk, obalila bych pár řízků a obalovala při smažení.
|
neznámá |
|
(21.12.2016 8:48:47) Taky bych dělala stejně. Předem vše připravit. Než se rozpálí olej, je obaleno. Nebo obalit a zamrazit jako file nebo rybí prsty? To by chtělo vyzkoušet, jestli se zmrzlý kapr propeče.
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(21.12.2016 10:31:28) madelaine, no je možné, že jsem na trojobal nenáročná a odborník by to viděl jinak, ale prodávají se koneckonců i obalené polotovary ...
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(22.12.2016 7:03:14) Vždycky, když jsem potřebovala mít něco takto obalené dopředu, mi pomohlo dát ty obalené kusy do lednice ale v té misce se strouhankou. Tu zbylou strouhanku člověk stejně vyhazuje, tak se dá o hrstičku víc. Strouhanka pak v lednice odsává tu vlhkost, takže když to člověk druhý den vytáhne, tak je to sice studené, ale ne nijak vlhké. Takhle to dělávala moje babička.
|
|
|
|
achje |
|
(21.12.2016 14:20:57) k obaleni kapra ti staci 5 minut. posunula bych o tech 5 minut veceri.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(22.12.2016 9:32:41) NO ono to fakt není moc, u nás třeba řízky obaluje naše malá (9) a řízky pro celou rodinu má obalené tak do 10 minut. A to jich fakt málo není, tatínek je žrout, pro něj 5 řízků na oběd + večeři žádný počet.
|
|
|
neznámá |
|
(22.12.2016 9:33:30) A jak dlouho obaluješ kapra? Než se rozpálí olej, je obaleno.
|
|
|