| holkamodroočka |
 |
(12.3.2020 12:14:44) Nemáte někdo recept na biskupský chlebíček v čokoládě, prodával se v takovém průhledném staniolu. U nás se neprodává, a upečený z bábovkového těsta taky není úplně to ono. Tak kdybyste někdo měl recept, aby chutnal jako "kdysi", tak bych ho upekla
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(12.3.2020 12:36:44) Biskupský chlebíček Tlučený prosátý cukr, žloutky, strouhanou citronovou kuru a prosátou tlučenou vanilku třeme, až to zhoustne (15 minut). Poté přimícháme neloupané usekané mandle, přebrané hrozinky a na kostečky nakrájenou citronádu neb zavařenou dýni. Naposled zamícháme zlehka do těsta z bílku tuhý sníh a krupičkovou mouku. Formu na chlebíček vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto do ní stejnoměrně rozetřeme a zvolna pečeme asi 1/2-3/4 hodiny. Studený chlebíček druhý den nakrájíme na 1 cm silné plátky a pocukrujeme. Rozpočet: Malá forma: 14 dkg cukru - 4 žloutky - S % citronu kůru - 3 cm vanilky - 5 dkg mandlí - j O dkg hrozinek - 5 dkg citronády neb zavařené dýně - ze 4 bílků sníh - 12 dkg mouky - 2,dkg másla - 2 dkg mouky.
tolik od Sandtnerové 
základ bude podle mne v tom, že potřebuješ těsto z bílků, bez másla, bez oleje
|
| neznámá |
 |
(12.3.2020 12:59:30) To co popisuješ, těsto z bílků, žloutků a bez oleje je piškotové těsto, ne? Biskupský chlebíček je právě z tuku a bílku, ale bez žloutků, teda tak to mám zažité. Nejsem cukrářka.
|
|
|
| neznámá |
 |
(12.3.2020 12:47:51) Nevím, jaký máš na mysli, tak ti asi moc neporadím. Ale dělám tento z MMB, je výborný a jednoduchý. Dávám hodně ořechů a hrozinek, kandované ovoce vynechávám.
NA 1 PLECH :10 BÍLKŮ, 30 -40 DKG PÍSKOVÉHO CUKRU, 30 DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 30 DKG KANDOV. OVOCE, 30DKG TUKU- NAPŘ .HERA-ROZPUSTIT,1 PRÁŠEK DO PEČIVA. 1 VELKÉ JABLKO-BEZ ŠLUPKY NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY,NA POLEVU. ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ-ASPOŃ 4 VELKÉ, 125 DKG 100 % TUKU,
POSTUP PŘÍPRAVY
DO VELKÉ MÍSY DÁT VŠECHNY PŘÍSADY AŽ NA BÍLKY, TY SE UŠLEHAJÍ A PŘIDAJÍ NAKONEC. HMOTU NALÍT NA PLECH S PEČÍCÍM PAPÍREM, PRO SNADNÉ VYKLOPENÍ.VYMAŽU A VYSYPU JEN BOKY. PEČU NA 165-175 STUPNÍCH, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍM UPEČENOU BUCHTU NA NĚJAKOU PODLOŽKU A NAKRÁJÍM ALESPOŇ NA 8 DÍL
|
|
|