| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Biskupský chlebíček v čokoládě - retro recept

 Celkem 4 názorů.
 holkamodroočka 


Téma: Biskupský chlebíček v čokoládě - retro recept 

(12.3.2020 12:14:44)
Nemáte někdo recept na biskupský chlebíček v čokoládě, prodával se v takovém průhledném staniolu. U nás se neprodává, a upečený z bábovkového těsta taky není úplně to ono. Tak kdybyste někdo měl recept, aby chutnal jako "kdysi", tak bych ho upekla ~x~
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Biskupský chlebíček v čokoládě- retro recept 

(12.3.2020 12:36:44)
Biskupský chlebíček
Tlučený prosátý cukr, žloutky, strouhanou citronovou kuru a prosátou
tlučenou vanilku třeme, až to zhoustne (15 minut). Poté přimícháme
neloupané usekané mandle, přebrané hrozinky a na kostečky
nakrájenou citronádu neb zavařenou dýni. Naposled zamícháme zlehka
do těsta z bílku tuhý sníh a krupičkovou mouku. Formu na chlebíček
vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto do ní stejnoměrně
rozetřeme a zvolna pečeme asi 1/2-3/4 hodiny. Studený chlebíček
druhý den nakrájíme na 1 cm silné plátky a pocukrujeme.
Rozpočet: Malá forma: 14 dkg cukru - 4 žloutky - S % citronu kůru -
3 cm vanilky - 5 dkg mandlí - j O dkg hrozinek - 5 dkg citronády neb zavařené
dýně - ze 4 bílků sníh - 12 dkg mouky - 2,dkg másla - 2 dkg mouky.

tolik od Sandtnerové ~:-D

základ bude podle mne v tom, že potřebuješ těsto z bílků, bez másla, bez oleje
 neznámá 


Re: Biskupský chlebíček v čokoládě- retro recept 

(12.3.2020 12:59:30)
To co popisuješ, těsto z bílků, žloutků a bez oleje je piškotové těsto, ne?
Biskupský chlebíček je právě z tuku a bílku, ale bez žloutků, teda tak to mám zažité. Nejsem cukrářka.~:-D
 neznámá 


Re: Biskupský chlebíček v čokoládě- retro recept 

(12.3.2020 12:47:51)
Nevím, jaký máš na mysli, tak ti asi moc neporadím.
Ale dělám tento z MMB, je výborný a jednoduchý. Dávám hodně ořechů a hrozinek, kandované ovoce vynechávám.

NA 1 PLECH :10 BÍLKŮ, 30 -40 DKG PÍSKOVÉHO CUKRU, 30 DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 30 DKG KANDOV. OVOCE, 30DKG TUKU- NAPŘ .HERA-ROZPUSTIT,1 PRÁŠEK DO PEČIVA. 1 VELKÉ JABLKO-BEZ ŠLUPKY NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY,NA POLEVU. ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ-ASPOŃ 4 VELKÉ, 125 DKG 100 % TUKU,

POSTUP PŘÍPRAVY

DO VELKÉ MÍSY DÁT VŠECHNY PŘÍSADY AŽ NA BÍLKY, TY SE UŠLEHAJÍ A PŘIDAJÍ NAKONEC. HMOTU NALÍT NA PLECH S PEČÍCÍM PAPÍREM, PRO SNADNÉ VYKLOPENÍ.VYMAŽU A VYSYPU JEN BOKY. PEČU NA 165-175 STUPNÍCH, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍM UPEČENOU BUCHTU NA NĚJAKOU PODLOŽKU A NAKRÁJÍM ALESPOŇ NA 8 DÍL

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.