Re: Biskupský chlebíček v čokoládě- retro recept
Biskupský chlebíček
Tlučený prosátý cukr, žloutky, strouhanou citronovou kuru a prosátou
tlučenou vanilku třeme, až to zhoustne (15 minut). Poté přimícháme
neloupané usekané mandle, přebrané hrozinky a na kostečky
nakrájenou citronádu neb zavařenou dýni. Naposled zamícháme zlehka
do těsta z bílku tuhý sníh a krupičkovou mouku. Formu na chlebíček
vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto do ní stejnoměrně
rozetřeme a zvolna pečeme asi 1/2-3/4 hodiny. Studený chlebíček
druhý den nakrájíme na 1 cm silné plátky a pocukrujeme.
Rozpočet: Malá forma: 14 dkg cukru - 4 žloutky - S % citronu kůru -
3 cm vanilky - 5 dkg mandlí - j O dkg hrozinek - 5 dkg citronády neb zavařené
dýně - ze 4 bílků sníh - 12 dkg mouky - 2,dkg másla - 2 dkg mouky.
tolik od Sandtnerové

základ bude podle mne v tom, že potřebuješ těsto z bílků, bez másla, bez oleje
Odpovědět