| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Fialkový, bezový a jiný sirup

 Celkem 8 názorů.
 Hanka 75 


Téma: Fialkový, bezový a jiný sirup 

(4.5.2020 6:37:33)
Ráda bych udělala fialkový, bezový a jaký další lze sirup ? Lze třeba lipový nebo kopřivový ? Do jaké doby je nutný spotřebovat pokud ho nezavařím a jak příp. zavařovat (jak dlouho při jaké teplotě příp. zavařovat). Předem díky
 neznámá 


Re: fialkový, bezový a jiný sirup - prosím o recept 

(4.5.2020 8:08:55)
Tchyně všechny bylinkové sirupy mrazí, pak je možné je použít i jako vodovou zmrzlinu, mají správnou konzistenci sorbetu, dají se jíst hned po vytažení zmrazáku.

Jak je dělá nevím, ale moc bych si od toho neslibovala, je to sladká šťáva jako všechny sirupy, moc zdravé to nebude.
 Janinka a dvě princezny 


Re: fialkový, bezový a jiný sirup - prosím o recept 

(4.5.2020 10:25:11)
tchyně nám kdysi dělávala kopřivový sirup, recept určitě ještě má, bylo to chuťově příjemně nakyslé a ve skleněné láhvi to v lednici vydrželo asi dva měsíce. Pili jsme to málo a většinou to pach chytlo plíseň. Po zjištění kolik se do toho dává cukru mě přešla chuť. Jestli jsem něco dokázala tak nenaučit svoje děti na sladké pití a jsem tomu ráda. Je to prostě přeslazenej cumel, jen s netradiční příchutí.
 anemon 


Re: fialkový, bezový a jiný sirup - prosím o recept 

(4.5.2020 10:59:24)
Prý budeme letos vařit lipový, recept je z knihy “Bylinky na talíři” - zatím bez záruky, bude to premiéra.

Lipový med - 150g květů, 1l vody, 1kg cukru, šťáva ze dvou citrónů. Převařenou a vychlazenou vodu nalejeme na květy. Za 24h zcedíme, přidáme cukr a citron a vyvyříme na požadovanou hustotu.
 Analfabeta 


Re: Fialkový, bezový a jiný sirup 

(4.5.2020 12:59:58)
Taky jsem kdysi dělávala, než mi došlo, že v tom je spousta cukru. Dneska nedělám sirupy, ale případně květy nasuším a dávám do čaje, Je to podstatně zdravější, ale chuťově porovnatelné. Nejlepší je ty byliny smíchat a dělat čaj míchaný. Když to pak ochutíš citrónem a vychladíš, je to lepší než celý slavný sirup.
 Hanka 75 


Re: Fialkový, bezový a jiný sirup 

(4.5.2020 13:17:25)
Já vím a také to tak dělám, ale na léto a na rychlopití a na oslazení obyč čaje se mi sirupy jeví dobré :-) Minimálně ušetříme za ty kupované a také vím, že do toho nedávám nic plesnivého, umělého.
 Violetina 


Re: Fialkový, bezový a jiný sirup 

(4.5.2020 18:36:03)
No, on je se sirupy i ten problém, že když je chceš jako léčivé, neměly by se vařit (alespoň ty bylinné složky), což má vliv na menší výdrž. Pokud ti jde jen o chuť, směle do toho.
Krom zmiňovaných jsem delala i smrkový, tresnovy a z aronie. Vše podobně, vyluhovat chutovou složku a svarit ji s cukrovym roztokem, přidat kyselinu citronovou.
 Hanka 75 


Re: Fialkový, bezový a jiný sirup 

(7.5.2020 20:12:38)
Aroniový a smrkový bych ráda vyzkoušela. Povařuješ to, nebe vyluhuješ bez povaření ? Možná se to u jednotlivých druhů liší. Teď tu mám v lednici fialkový a nevím, jestli poznám, až se mi začne kazit. Povařila jsem 5 min fialky, nechala do druhého dne vyluhovat, přidala cukr a citron (kyselinu citronovou už ne) a mám v lednici cca týden.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.