Bouřka |
|
(2.2.2021 13:30:02) Ve špajzu, v lednici a v regálech obchodu . Cíleně podle někoho nevařím, když potřebuju něco konkrétního, tak si prostě otevřu pár odkazů, přečtu a přetvořím podle sebe. Kuchařky a blogy čtu ráda, ale většinou podle nich nevařím. Obecně mám problém držet se receptů, asi z nich mám nějakou fobii či co
|
La Pepa |
|
(2.2.2021 13:37:41) Jo, moje vaření je téměř vždycky freestyle, volnou inspiraci u přátel, v hospodě, na internetu nebo u kucharskych pořadů připouštím. Fobie z receptu, to je poměrně přesná diagnóza. Jede v tom už druhá generace, dcera si z toho vzala to nejlepší, syn ignoruje elementární technologické zásady.
|
Bouřka |
|
(2.2.2021 13:48:15) Já právě oceňuji zejména technologické postupy, to je základ úspěchu, suroviny už si tam vždycky naházím podle sebe
|
|
|
Senedra |
|
(2.2.2021 13:39:12) Apetit ( i když ten občas má recepty typu :dvě kapky ranní rosy sbírané v době úplňku ), občas recept z idnes ( odebíráme pondělní magazín a čtu ho na webu.), Kuchařka pro dceru a pak jak píše Bouřka - otevřu víc receptů a vytvořím něco mezi. Z Rodiny mám taky pár receptů. Mám první kuchařky Kluci v akci, občas zapátrám, někdy sjedu online kuchařku pořadu Všechno, co mám ráda. Pořad jako takový nesnáším, ale mrkvová bábovka s ořechy je luxusní
|
neznámá |
|
(2.2.2021 13:46:13) Náhodou "Všechno, co mám ráda" je dokonalý pořad, takový receptář pro blbky. Já to sleduji z recese, je to sranda. Ale jako inspirace k vaření je fajn, to je fakt.
|
Koníček mořský |
|
(2.2.2021 13:59:41) Tenhle pořad mě úplně strašně iritoval. Hlavně ta ženská, co má všechno ráda, a takové to babské slepičení se sklenkou vína. Ale už jsem to raději dlouho neviděla, tak že bych se koukla ? Miluju Herbář a Winterovou, to je jiný kafe. A vaření taky. Ráda toho má taky dost.
|
neznámá |
|
(2.2.2021 14:05:23) Koníčku, je to pořád stejné, stále plkají nad pomalovaným nábytkem. Musíš se na to dívat s odstupem, pak hodně pobaví. ALe já jsem na toto tak trošku uchylná, když na něj narazím, ráda se podívám na Láďu Hrušku, věšího komika aby člověk pohledal, tam se bavím od zažátku do konce.
Ale "Všechno, co mám ráda" má krásnou sadu porcelánu, do té bych šla, kdyby nebyla spojená s něčím tak pitomým.
|
Koníček mořský |
|
(2.2.2021 14:13:03) Já se při sledování tohoto pořadu trochu bála, abych impulzivně nerozbila televizor. Ale pár hezkých záběrů na něco hezkého se tam jistě najde. Asi si potrénuju nervovou soustavu. Já koukám ještě na "Co naše babičky uměly..." Tuhle tam byla zabijačka, kteroužto jakožto odkojená vařenými vepřovými nožičkami naprosto zbožňuju. Takže zanedlouho si uvařím ovárek a "prdelačku". Možná i "vejmrdu".
|
neznámá |
|
(2.2.2021 14:18:28) Co naše babičky uměly..... jsem viděla párkrát v začátcích a to ne. Třeba už jsou někde jinde, ale tenkrát byla vesnice to pohledem lufťáka, který nakupuje v biovýživě a snaží se být hodně chytrý. Většina postupů byla špatně, vybavuji si třeba jak se rozplývali nad uplně placatým a sraženým chlebem. Bylo to usměvné, ale mě to tenkrát dost iritovalo.
|
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(2.2.2021 14:14:29) Před 15ti lety jsme koukali na Radka Kašpárka. To bylo vaření V době, kdy kuchaři měli 100Kg a přednášeli nudu, najednou mladý, vtipný kluk. Recepty mě nezajímaly, ale ty jeho hlášky. To bylo
|
Martina, 2 kluci |
|
(2.2.2021 14:20:59) Jooo! Kašpárka jsem milovala, hlášky "hoďte tam zelču" 😀
|
Lenka Pražanda |
|
(2.2.2021 14:37:49) Mě se právě ta ostravština strašně líbila
|
|
|
|
neznámá |
|
(2.2.2021 14:25:23) Já takto fascinovaně před lety koukala na nějaký pořad se Sapíkem. Vařil koprovku.
Použil hodně prorostlé hovězí, udělal vývar a povídá "budeme dělat jíšku, u jíšky pozor, nepřehnat to s tukem, aby jídlo nebylo přemaštěné" a pak vrznul na pánvičku kostku másla, zasmažil jíšku a celé to vylil do mastného vyvaru a zalil asi litrem smetany.
Jako také mám ráda tučnější věci, ale toto byla bomba.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.2.2021 14:29:48) Hodně mě baví S kuchařem kolem světa. Fred sní úplně všechno červy i netopejry.
|
Koníček mořský |
|
(2.2.2021 14:48:58) Jo, ten Francouz mě taky hodně baví. Je trochu prdlej a bláznivě se směje, všechno ochutná a ještě se k někomu vnutí na jídlo. Je to pořad o jídle, prapodivných pokrmech a surovinách, lidské pospolitosti a navíc cestopis. Moc hezký, ale nic jsem podle něj ještě neuvařila. Snědla bych však klidně všechno. I ostrorepa, kachní zárodek, hadí žluč v kafi a několik minut mlácený až umlácený kuře.
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(2.2.2021 14:35:18) "koukala na nějaký pořad se Sapíkem. Vařil koprovku."
neznámá, když on je zvyklý vařit koprovku po hektolitrech, to je pak kostka másla "troška"
|
Senedra |
|
(2.2.2021 14:36:48) Jsem si vpomněla, jak se v Comebacku učil Tomáš vařit guláš
|
|
neznámá |
|
(2.2.2021 14:41:01) To neodhadl dost, na kostce másla osmažil pár lžic mouky a vlil to do hrnce. Tenkrát jsme se celkem nasmáli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|