| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vývar z kuřete

 Celkem 38 názorů.
 holkamodroočka 


Téma: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 11:26:30)
Četla jsem tady na rodině, že když se vaří vývar z kuřete, tak se kuře vaří 10 min., pak se vývar vylije, kuře se zalije novou vodou a z toho bude finální vývar. Dělá to tak někdo? Proč se to tak dělá? Slyším to poprvé. Díky za názory.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 11:39:18)
Z kuřete ne, takhle to dělám z uzenýho.
 Fern 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:54:35)
Proc se to tak dela zrovna u uzenyho?

 angrešt 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:20:59)
Fern, u uzeného se to dělá, protože v té vodě se aspoň částečně vypláchnou karcinogenní látky, které v tom mase jsou.
 Fern 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 14:41:22)
No, pises,ze se "castecne vyplachnou" a stejne v te dalsi vode se opet "castecne" zase objevi.Takze tam budou zas a proto mi cela tato operace (po 10min znovu nova voda),prijde ponekud zbytecna.

Ono uz samotne uzene maso je tedy pry kvuli uzeni jako takovemu nezdrave,takze ten vyvar uz nemuze na tom vsem moc pokazit,ni?~d~
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 14:45:43)
Eéé, že by koncentrace?
 neznámá 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 14:48:20)
Ty škodliviny jsou z větší míry na mase, někde se radí a třeba i můj tchán to praktikuje, uzené maso před konzumací umýt.
Pokud se manželovi nedaří a maso očoudí více než je třeba, také ho omývá.
Uvidíme, udit se chystáme zítra, tak doufám, že si to pohlídá.

Uzenou polívku nevím, tu neděláme a ani naše rodiny nedělali, mám ji v hlavě zapsanou jako dost nezdravou a i ne uplně dobrou.
 Rodinová 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 14:54:26)
Uzenou polivku taky chapu jako nezdravou, obcas ji delam a moc nam chutna ~:-D
 TaJ 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 16:20:03)
Rodinová, jo, zdravá asi moc nebude, ale jako dítě si vzpomínám, jak moje babička dělávala polévku z uzeného masa s rýží, byly v tom vždycky nitky toho masa a milovala jsem ji! Polívku i babičku~:-D
 Pruhovaná 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 17:41:29)
Nojo, maminka do ní dávala rýži. Úplně jsem na to zapomněla 😍!
 LadyP 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 18:52:41)
Uzenou polívku dělala babička docela často, s nudlema, byla výborná.
 Senedra 


Re: Vývar z kuřete 

(3.4.2021 10:59:25)
nejradši mám uzenou polévku s kroupami, ale kdo by se s nimi vařil...
 kysnutá knedla 


Re: Vývar z kuřete 

(3.4.2021 17:49:50)
Krúpová polievka patrí medzi moje najobľúbenejšie (možno je dokonca top), ale miesto údeného si tam dávám morčací krk. A hlavne veľa fazule, mňam!
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Vývar z kuřete 

(4.4.2021 13:52:10)
Místo uzeného krk a místo krup fazole. Koho mi to připomíná?
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(4.4.2021 15:33:56)
Fazole tam jsou asi k těm kroupám, ne? Jinak by to nebyla kroupová. Já podlehla diskusi a zakoupila jsem uzené, dostala jsem chuť na kroupovou polívku ~t~ Takže pro jednou bude nádivka s uzeným, obvykle dávám drůbeží maso případně obrané zbytky králíka.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Vývar z kuřete 

(4.4.2021 16:01:26)
Do nádivky patří 3 druhy masa. Já měla 2. Uzený a králíka.
 kysnutá knedla 


Re: Vývar z kuřete 

(4.4.2021 16:14:51)
"Místo uzeného krk a místo krup fazole."

NIČ údené nejem (smrdí mi to) - ani masá, ani sýry, nič. U krúpovej polievky to ešte znesiem, ale ak to má byť presne podľa mojho gusta, tak tam dám radšej ten krk (alebo iné maso).
Hej, a kto povedal, že fazuľu si dávam miesto krúp? Samozrejme, že tam mám jak krúpy, tak fazuľu ~;). Polievka musí byť (pre mňa) hustá a čo najviac výdatná.
 neznámá 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 11:40:16)
Dělá se to kvuli čirosti vývaru.
Mám pocit, že se jedná o praktiku okoukanou z asijského vaření.
Já nedělám, přijde mi, že vývar tak ztrácí na chuti, radši trošku zakalenou, ale chutnou polívku.
 Žžena 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:06:49)
Stejnou službu udělá i sebrání pěny a nemusí se nic vylívat.
 Lupus 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 11:59:00)
Čirý vývar mj snáze dostanu, pokud se mi nebude vařit klokotem. Takže jeden způsob je třeba přivést na plotně k 90°+ a pak ho strčit do trouby na 90, on se tam pozvolna maceruje, nebublá.
 Konzerva 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:02:30)
Ja jsem takhle koukala jak blazen na jedné navstěvě, kdy pani dělala cesnecku tak, ze uvarila brambory, vyvyr vylila, znovu zalila cistou vodou a chvili povarila. A pak do vývaru dala masox.
U masa bych to ještě brala, protože ten druhý vývar se vaří dlouho, tak se tam ještě něco z toho masa dostane, ale brambory se vaří chvíli, 10 minut, tak to v ty vodě už nic není. A dávat tam máš od mi přijde jako narovnávak na vohejbak. Přece když když si nechám ten původní vyvyr, tak ten má právě tu chuť brambor a nemusím to dohánět nějakou sušenou náhražkou.
 Len 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:11:30)
Jj, opecene maso zlepsi chut. To delam s hovezim i s kuretem. Ale cire je to z pomaleho hrnce vzdy.
 Půlka psa 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:09:39)
Psala to Romana a šlo tam o nějaké škodliviny z kuřete. Imho je to ptákovina.
 holkamodroočka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:50:21)
Jo, máš pravdu. Tak mě zajímalo, jestli je na tom něco pravdy. Zůstanu u klasiky :-)
 Žžena 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:09:18)
Bude to ptákovina. Co by se asi tak z kuřete uvolnilo komplet za prvních deset minut a ne za dalších deset hodin.
 Lída+2 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:26:09)
Pokud se precedi, zakalený není.

Pokud uděláš játrovou zavářku. Tak to cedit nemusíš. Knedlíčky to na sebe nachytaji a polévka je průzračná.

Ja to vařím v papinaku a dlouho. Mrkev, celer kus. Petržel, pul cibule, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1-2 bobkový listy. Nechám si jen vývar a maso, zbytek kompostuju.

Do polévky dávám čerstvou zeleninu.
 Konzerva 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:31:42)
Jestli varis tu zeleninu tak dlouho jako maso, tak se dost těch vyzivnej látek znici. Já dávám zeleninu až pár minut před koncem vaření.
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:34:52)
Tak ono jde i o předání chuti se zeleniny, taky vyhazuju a do polévky dám čerstvou.
 Konzerva 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:43:57)
Ale když tu zeleninu povaris vcelku 15minut Nebo pokrajenou 5minut, tak zůstanou zachovány vitamíny, a přitom pustí i chuť. A nemusíš ji vyhazovat. Já to tak dělám a chuť zeleniny je v té polivce znat.
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:07:53)
Tak to bych neřekla, že je srovnatelné dlouhé vaření a krátké povaření co se chuti týče. Já navíc tu vývarovou zeleninu ani jíst nechci, nemám jí na přímou chuť zrovna ráda. Jen mrkev, ale tu do polívky strouhám.
 Žžena 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:10:21)
Můj muž má rád zrovna tu vyvařenou zeleninu, tak si ji dává.
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:12:53)
Tak lidi mají různé obskurní chutě ~t~ Někteří dokonce vaří z celeru přímo jídlo ~l~
 Bouřka 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:18:19)
Celerový řízek je jedna z hrůz mého dětství ~t~
 Fern 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 14:45:24)
Hranolky z celeru jsou bozi
 kachna_ 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 19:38:56)
Žženo, kromě celeru, vyvařenou zeleninu miluju.
 Lída+2 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:16:15)
Konzervo, zrovna u kuřete je dost znát když se to s tou zeleninou vaří. Navíc Je skoro jak bláto. A to já nerada.

Hovězí, skoro žádný rozdíl. Těm občas zeleninu vynecham.

Největší ocenini mam od taťka, který mi řekl, že s tim svitkem to chutná jsk od jeho babičky a mámy. Jsem to roky ladila. A opravdu za 15 minut to tak chutný nebude. Babička vařila výborně.

Takže to predpeci a šup s tim do hrnce. Občas dělám i to, že upečené kuře obrané hodím k tomu též.
 Len 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 12:50:32)
Take to tak delam. Me teda nejde o zeleninu, jen o vyvar. Dceri do toho dam nnudle a hrasek, sama si dam s ni a zbytek rodiny to neji, takze vyvar delim na polivku a zbytek do mrazaku jako surovinu na pozdejsi vyuziti. Pokud chci polevku se zeleninou, tak zelenina musi byt nastrouhana a zasmazena na masle, pres to nejede vlak:-)
 angrešt 


Re: Vývar z kuřete 

(2.4.2021 13:19:56)
Nedělám to, protože kuřecí před vařením opékám, což udělá stejnou službu - bílkoviny, které se z masa uvolnily do roztoku, se buď srazí a připečou opečením, nebo napůl spláchnou a napůl srazí propláchnutím vroucí vodou. Plus pomůže svírání pěny, což je sbírání právě těchto vysrážených volně plpvoucích bílkovin.

Dělá se to kvůli tomu, aby vývar nebyl kalný.
Zakalení vývaru se sníží taky tím, že to při vaření nebublá. Tj. buď se vaří pomalu, nebo pod tlakem (v papiňáku). Při bublání se různě vytváří různé varianty pěn a suspenzí a emulzí a kalí se to.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.