Černá kronika |
|
(6.5.2021 20:40:52) Jaké maso je nejlepší na špízy? Myslím z vepřového. A jaké vy děláte špízy. Dejte inspiraci. My napichujeme maso, játra, klobásu, špek a papriku. Maso je někdy tvrdý. Kuřecí prso je zase suchý.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(6.5.2021 20:45:28) Veprová kotleta(pečeně) bude suchá...Dala bych kousky krkovice nebo plece.A lépe předem naložit,to nikdy neškodí..
|
|
Fern |
|
(6.5.2021 21:14:25) Ja to nenapichuju,protoze zaroven nenavidim to leckdy ne vzdy snadne stahovani,kdyz me nekdo pohosti tim spizem.
Delam nejradsi toto jako smes na hluboke a velke panvi:kousky naloz.masa,spekacek ci klobaska na kolecka,slanina nebo spek a hooodne cibule na kolecka,ona se pri priprave dost srazi stejne.
|
Kaliope X |
|
(6.5.2021 21:26:50) Taky dělám rozložený, vejde se mi do plechu víc zeleniny. Chutnají nám tam kořeněné špekáčky od našeho řezníka, další maso už nepřidávám.
|
|
|
Okolík |
|
(6.5.2021 21:31:36) Špízy děláme když grilujeme. Ale preferujeme kuřecí + slanina, hodně cibule, játra, papriky, někdy klobáska. Často si to účastníci grilování napícháním na ty jehlu sami, co kdo má rád. Na vepřovém nám vadilo, že bylo hotové v jinou dobu než ostatní ingredience.
|
|
Katka. |
|
(6.5.2021 21:37:09) Kuřecí prsa, slanina, cibule, paprika, cuketa, někdy třeba papriková klobása. V misce smíchám olej, sůl, grilovací koření od Grešíka, česnek a tymián, potřu tím špízy a šup s tím na gril. Ještě se mi nikdy nestalo, že by maso bylo suché.
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(6.5.2021 22:32:05) Já dávám kuřecí stehenní maso, je šťavnatý. Naše kombinace je kuře, rajče, cuketa, sušená šunka, cibule.
|
|
ivaxx |
|
(6.5.2021 22:35:50) Maso na kousky nakrájené tak 2 dny předem naložím, pak už jen naklepeme a napícháme - hodně utáhneme na rožni a je jedno, zda je namíchané vepřové s kuřecím, vše se upeče naráz.
|
|
Monika |
|
(6.5.2021 22:37:03) Používám nejčastěji vepřovou panenku, u nás nikdo nechce tučné maso (kromě mě). Když se to proloží slaninou, paprikou a cibulí a namačká trochu na sebe, tak to není suché (navíc nakládám předem s kořením do oleje) a rozhodně to není tvrdý.
|
|
Senedra |
|
(7.5.2021 6:23:56) Ideálně krkovice.
Kuřecí nebo třeba vepřovou kotletu obalím kouskem anglické slaniny.
Na špíz dáváme maso s anglickou, klobásu, cibuli, papriku, někdy lilek... maso dopředu nakrájím na kostky, zakápnu trochou citr. šťávy, ochutím bylinkami a pepřema prokapu olejem.
|
|
susu. |
|
(7.5.2021 7:40:42) Já dělávám kuřecí, suché maso nám vyhovuje, prokládám zcela jistě cibulí a dle možností lednice klobásou nebo anglickou slaninou. A teda potírám hořčicí nebo směsí koření. Zeleninu do toho nemotám, nějak mi grilovaná/pečená zelenina úplně nesedí, to radši salát.
|
|
RachelGreen |
|
(7.5.2021 7:48:55) Kromě již zmíněného dávám žampiony.
Maso buď krkovici nebo plecko, kuřecí stehenní, zůstane šťavnaté.
Na grilu dělám v alobalu, doma peču v troubě na hlubokém plechu. Když se mi nechce napichovat, dělám "rozlítané špízy". Kromě koření také potírám hořčicí.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(7.5.2021 8:23:57) nejčastěji krkovici, naloženou předem do oleje a koření... jinak maso, špek, klobása, paprika, cibule, žampiony... a střídat maso a zeleninu, aby nebyla paprika vedle cibule když jsem líná, taky to sesypu do pekáče, ale není to pak ražniči, maso se pak víc dusí než opéká, má jinou chuť i konzistenci, prostě jiné jídlo (dobré, ale jiné) pro snadné stahování platí, že pokud ho servíruju na talíř celý, pak obalím konec špízu (okčo), ten se vezme do ruky a vidličkou se stahuje maso - začíná se pár cm odspoda a pak se postupuje výš - nikdy není problém... když je jehla kroucená, je občas potřeba s ní otáčet (obvykle pokud je na špízu kuřecí maso, to má tendence se na tyhle kroucené chytat) jo a pokud se dělá špíz na grilu (ohni) a balí se do alobalu, dáváme na konce a začátky kousek patky chleba - o ten je pak největší zájem
|
|
Saamajna |
|
(7.5.2021 9:03:54) Manzel to dela z ruznyho, pokazde uplna pohadka. To nejdulezitejsi je dukladny potreni poradnou porci oleje pred grilovanim. Tenhle jeho "grilovaci" stetec je u nas svatej gral.
|
|
kysnutá knedla |
|
(7.5.2021 9:11:56) Priznám sa, že neznášam kombinácie typu maso+klobása/párek a pod. Maximálne pridať slaninku, ale ďalšie masové výrobky fakt nie. Na špízy používam kuracie či morčacie stehno. K tomu cuketu, papriku, cibuľu.
|
|
Janinka a dvě princezny |
|
(7.5.2021 9:51:50) pokud není čas pak panenku, pokud se plánuje pak maso alespoň 24 hodin naložit
u nás podobně jako všude - maso kuřecí, krůtí případně ta panenka, cibule, slanina, paprika, cuketa příp. další zelenina "co lednice dá" špízy děláme mále a o to jsou oblíbenější
|
|
NovákováM |
|
(8.5.2021 1:28:55) drahá kvalita.. njn..Za mne tudyma taky, ale to bychom se nedoplatili.
|
|
|