Re: Špízy
nejčastěji krkovici, naloženou předem do oleje a koření... jinak maso, špek, klobása, paprika, cibule, žampiony... a střídat maso a zeleninu, aby nebyla paprika vedle cibule
když jsem líná, taky to sesypu do pekáče, ale není to pak ražniči, maso se pak víc dusí než opéká, má jinou chuť i konzistenci, prostě jiné jídlo (dobré, ale jiné)
pro snadné stahování platí, že pokud ho servíruju na talíř celý, pak obalím konec špízu (okčo), ten se vezme do ruky a vidličkou se stahuje maso - začíná se pár cm odspoda a pak se postupuje výš - nikdy není problém... když je jehla kroucená, je občas potřeba s ní otáčet (obvykle pokud je na špízu kuřecí maso, to má tendence se na tyhle kroucené chytat)
jo a pokud se dělá špíz na grilu (ohni) a balí se do alobalu, dáváme na konce a začátky kousek patky chleba - o ten je pak největší zájem
Odpovědět