holkamodroočka |
|
(9.8.2023 15:00:58) Neumím doma udělat palačinky jako z restaurace/crepes. Je to rukama, pánvičkou, těstem, technikou? Zkoušela jsem různé pánve s různými povrchy, různé druhy těst ale nic. Tak jsem si řekla, že by to mohl vyřešit palačinkovač? A nebo je to krám, který bude jen překážet? Pokud se vám daří udělat palačinky jako z restaurace jen na pánvi, prosím o odkaz na ni a o recept.
|
žiraf |
|
(9.8.2023 17:07:22) Palačinkovač (též lívancovač, plackovač, ... ) si nemohu vynachválit. Těsto dělám spíš řidší - máme rádi tenší palačinky. Dělám od oka - mléko, vějce, špetka soli, hladká mouka. Hlavně se hodí nechat těsto odležet - klidně i několik hodin. Ono trochu zhoustne, naředím ho pak, pokud je potřeba, studenou vodou. Jediná nevýhoda - má obrovský průměr, kdyby byl menší, byla bych asi ráda, ale našla jsem mu místo, takže OK. Kdyby nás opustil, kupuji ihned nový.
|
|
Salamajka |
|
(9.8.2023 17:35:15) U nás akorát tak bordel na prach. 😂 Dcera si je dělá občas místo oběda nebo jen tak nikdo jiný to nejí. Když ji zbydou tak to po třech čtyřech dnech letí do koše. Já si dělám občas problém je, že bezlepkové jsou jen lívanečky směs a z těch různých jiných bezlepkovovych mouk nejsou nic moc. Sním tři kousky maximálně. U nás teď leží fritak k ničemu protože horkovzdušná fritéza je prostě boží. Toasty děláme na kontaktním grilu takže ten též leží v propadlišti dějin 😂😂 dokonce mám problém vybrat robot na strouhání protože obří krám s miliony funkci doma nechci.
|
La Pepa |
|
(9.8.2023 18:46:20) Bezlepkové palačinky jsou úplně v pohodě, z pohankové mouky. Akorát musíš sehnat opravdu hladkou mouku, jinak se to trhá a nejsou ani dobrý....
|
|
klikli |
|
(9.8.2023 19:25:30) Salamajko, palačinky jsou super z pohankové mouky a Schar (červenožlutý obal, tuším) v poměru 50/50. Musím je dělat i bez vajíčka a s bezlak.mlékem a jsou moc dobré. Co všechno bezlepkového připravuješ v té horkovzdušné fritéze? Stáhla jsem si recepty od Philipsu, ale nevím, jestli má cenu si fritézu pořídit.
|
Salamajka |
|
(11.8.2023 5:26:51) V té fritéze děláme hlavně hranolky. Dělala jsem tam i čevapčiči normálně to co koupíš v obchodě ty válečky. Je to super v tom, že nemusím dělat na pánvi v oleji kde to všechno plave. Pokud dělám řízky já tak je snažím v plechu s vysokým okrajem v troubě. Pokud mladý tak na pánvi.Ja takhle se cpat bordelem sladkým nebo smaženým už tak mám 100 kg! A cpat se tímto no nevím bych měla brzo přes 200 ! Když mám jednou za uherský rok chuť na ty palačinky tak kvůli tomu nehodlám nacvičovat spartakiády a kupovat mouky bůhví kde a lítat po městě a nebo objednávat někde po internetu a lítat na věčně věku zavřenou poštu. By mi hrablo už úplně. Fritézu zkoušel tenkrát mladý no toho oleje tam 😱😱😱 zlata horkovzdušná. Hranolky z toho mňam. S těmi občas zhresim.
|
Lei |
|
(11.8.2023 7:33:11) Salamajko, pohankovou mouku můžeš mít normálně doma na vaření, pokud vaříš bezlepkově, tak ji průběžně spotřebuješ a mají ji normálně v supermarketu. A do pohankových palačinek by de facto stačila jen voda, pohanka nahradí vejce, čili šly by udělat i poměrně asketicky (někdy mám na tu úplně prazákladní chuť chuť ).
Jinak trik je určitě vypálit pánev (odnese to ta první palačinka) a já ji jen vytřu máslem pro tu první a pak už nic. A odstát těsto. Tchyně dělá takové ty počesku, je tak zvyklá, jsou chuťově dobré, ale strašně mastné, lije olej skoro pod každou, odvykla jsem jim, ale pamatuju si, že jako děti jsme je měly taky mastnější.
|
|
|
|
Jerry G. |
|
(9.8.2023 21:52:09) Taky delame tousty v kompaktnim grilu. Na krouhani a sekani mam uz asi deset let ponorny mixer Bamix s krouhacem. Pouzivam skoro kazdy den.. Delam v tom i pesto..
|
Jerry G. |
|
(9.8.2023 21:56:50) Muj oblibeny recept na palacinky je hrnek mouky(, hrnek mleka, vajicko a trosku posolit. Mouky micham 1/2 celezrny a 1/2 hladky u nas prodava uz smichana s oraskem do peciva
|
|
|
|
Pole levandulové |
|
(9.8.2023 19:47:59) Palacinkovac mame, ale prakticky nepouzivame, krom setkani s vice detmi, tam ho pouzivam s uspechem. Jinak delam na palacinkove neprilnave panvi, takove te bez okraje a jediny figl jsou ty drevene hrabicky na roztirani testa. Pouzivam dve zaroven, jde to rychleji. Recept mam ze stare kucharky, delam porad stejny: na 250 ml mleka 1 vejce a 125 g hladke mouky. Prosleham, necham ustat a odmeruju davky malou naberackou, pecu bez oleje. Krupou, po odlozeni na sebe zmeknou.
|
Pole levandulové |
|
(11.8.2023 10:04:42) Vrrtaku, delam zcela nasucho, nelepi se. Otacim silikonovou sirokou obraceckou, jde to dobre, prohazovat neumim.
|
|
|
|