| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Povidla

 Celkem 3 názorů.
 Anadar 


Povidla 

(27.9.2025 19:22:13)
2 kg jablek oloupat,nakrájet a dát do pekáče. Zalít půl sklenkou octa,přidat koření podle chuti- hřebíček,skořice-a cukr. V receptu bylo 350 g,to mi přišlo moc,ale záleží na sladkosti jablek. Nechat odpočívat přes noc.
Druhý den v troubě nechat rozvařit na tak 150-160 stupňú a potom pomalu dopékat na 110 st,dokud se při promíchání nedělá za vařečkou cestička.
Nakonec se to dohladka rozmixuje tyčákem, naplní skleničky a ty se dají ještě přesterilovat v myčce
 Senedra 


Re: Povidla 

(27.9.2025 19:27:37)
Anadar -a na jak velké kousky jablka krájíš? Jablečná povidla dělávala babička, té se už nezeptám... Navíc měla v domečku klasická kamna, povidla nechávala v hrnci na kraji plotny...
 Anadar 


Re: Povidla 

(1.10.2025 9:09:38)
Kousky krájím poměrně malé-čtvrtky dělím ještě aspoň na tři díly.
Protože to peču pomalu,vršek se mi nepálí,ale trochu vysychá,ale to řeším občasným promícháním.
Ocet v tom cítit není,myslím,že se to používá na rozvolnění jablečné struktury(u švestek kvůli slupkám),proto by také jablka měla ležet v "láku" přes noc

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.