Mnohé tradiční pokrmy našemu zdraví vůbec škodit nemusí, alespoň pokud to s nimi nepřeháníme.
Leckde se píše o nepříznivých důsledcích překyselení. Avšak je skutečně tak nebezpečné?
V našem vlastním zájmu bychom obecně měli preferovat tuzemské plody – hlavně sezonní a nejlépe čerstvě natrhané.
Prapředci vycházeli z po staletí předávaných zkušeností a užívali zásadně jen přirozené suroviny.
Je nemálo důvodů, proč lidé zanevřou na cukr.
Tato otázka už zřejmě napadla mnohé rodiče, když se jejich ratolesti halasně domáhaly sladkostí.
Vajíčka mnozí po léta zavrhovali kvůli obsahu cholesterolu. Avšak lékařské výzkumy už dávno vyvrátily mýtus, že zvyšují cholesterol.
Podívejme se tedy na působení látek, které se vyskytují v běžně prodávaných kosmetických přípravcích, bez nichž se dnes téměř nikdo neobejde.
Kdyby jen lidé tušili, co vše se nyní do uzenin přidává, zřejmě by se více zamýšleli, zda je koupit.
Po ukončení studií potravinářské chemie jsem nastoupil do výzkumného ústavu, kde jsem mimo jiné testoval některé přídatné látky, jinak řečeno éčka.
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.