| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Otázka Odpověď

Re: Vařená zelenina

21.11.2002 9:42:27   Lada Kovářová
Milá Jano,

vždy je lepší něco, nežli nic. Musíte doufat, že si časem na chuť zeleninu natolik zvykne a začne ji jíst. Základem úspěšného boje s cholesterolem je změna stravovacích návyků a dodržování nízkocholesterolové diety. Zkuste některý z tipů jak z nezdravých receptů udělat nízkocholesterolové:

- omáčky a polévky zahušťujte moukou rozmíchanou v tekutině, chlebem, nebo mixovanou zeleninou

- používejte rostlinný tuk, je vhodné ho přidat až do hotových pokrmů

- na chleba rostlinný tuk, nejlépe s vysokým obsahem vícenenasycených mastných kyselin nebo obohacený o rostlinné steroly

- vyvarujte se tučného masa, jezte masa bílá a 1-2x týdně rybu

- uzeninám se vyhněte, pokud nedokážete odolat, jezte jen libové maso bez viditelného tuku, nejlépe drůbeží

- z mléčných výrobků volte nízkotučné: sýry s obsahem tuku v sušině do 30 %, jogurty do 2 % obsahu tuku, vhodné jsou kysané a zakysané mléčné výrobky

- z vajec pouze bílky nebo maximálně 2 celá vejce týdně

- upřednostňujte celozrnné pečivo

- denně by se v jídelníčku mělo objevit 300-400 g zeleniny a 200 g ovoce

Hodně úspěchů a trpělivosti
Názory k dotazu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Tato poradna již není aktivní - nelze vkládat nové dotazy.

Poslední komentované ze všech poraden


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.