Re: Žlučník
Pokud nejsou záchvaty po (skoro) každým jídle, tak doporučuju deci pivka nebo pita po těžším jídle (vepřo knedlo). Ale raději se těžším jídlům vyhýbat, tj. místo pečené kachny dušené kuřecí, když salát, tak s jogurtem místo majonézy ap. Čím těžší stav - víc záchvatů - tím tvrdší dietu. Mně např. dlouhá léta nedělal dobře česnek - kromě vařeného v polévce; tedy stop bramborákům, langošům, kapustovým karbanátkům, sekané... Dokonce jsem česnek cítila i z jakékoliv uzeniny vyjma dobré šunky - takže stop opékaným buřtům i chlebíčkům s vysočinou. Problémy mi dělaly okurky - syrové i kyselé, zelí (zvlášť kysané), majonéza, kečup, hořčice, paprika, melouny. Atd. Dieta, zdravá strava, je podle mě naprostý základ. --- Jinak mám žlučník už taky venku. Ovšem to neznamená, že je stopro konec problémům: žluč musí vytvářet žlučovody, takže je stejně lepší jíst trvale dietně
.
Odpovědět