Re: Jakou podlahu do kuchyně - lino x dlažba
Řešíme to samé :)
Já byla pro dlažbu a podlahové topení (panelák). Bylo mi vysvětleno ( a tím pádem jsem z tohoto nápadu ustoupila), protože by se jednalo o elektrické podlahové topení - čili temperuje (na termostat) a dlažba není pořád teplá, hřeje jen když topení spustí. Kamarádka má vodní podlahové, to je teplé pořád, protože ta voda tu teplotu krásně drží.
Takže podlahové elektrické do kuchyně mi teď připadá zbytečné a nevýhodné. Uvažuju o něm do koupelny, kde si přitopím a vytopím právě jen po dobu, co v koupelně budu pobývat, jinak se vypne nebo sníž (když budeme v práci, škole).
Dlažbu jsem tím pádem téměř zavrhla - studená a tvrdá a ze zkušenosti mi občas na tu zem věci padají, tak bych ji nerada měla rozbitou.
Uvažuju o kvalitním linu nebo marmoleu nebo korku.
Na korek a marmoleum jsem slyšela chválu, otázka je jak dobře se korek čistí v kuchyni, lino bude možná zase cenově výhodnější...
Pro mě problém navíc - potřebuju tu podlahu sladit i s obývákem, na který bude kuchyň navazovat, takže ta podlaha bude nejspíš i v obyváku (teď máme koberec).
Odpovědět