Re: Vařený, pečený, sušený, nakládaný vánoční dárek..
Ovečko, čatní dělám podle voka do potoka, pokaždé jinak, jak mám úrodu.
Dělám jablkové, rajčatové, meruňkové, rebarborové, angreštové.
tak zhruba to angreštové -- ale poměry fakt nevím, prostě tak, aby to bylo hodně slanosladkokyselé, ono se to rozleží.
Přivedu k varu vodu s nějakým slušným octem (vinný, obvykle), solí a cukrem, vsypu na kostičky cibuli a odďubkovaný angrešt, vařím prudce, až začne pukat. Ztlumím a přisypu rozinky a koření:drobně usekaný zázvor, hořčičná semínka celá, mletý koriandr, trochu česneku, drcené chilli, kurkumu, skořici a štípek hřebíčku. A pomalu vařím, až to zhoustne (určitě 45min, možná i déle). Dochutím solí a octem. Plním do skleniček, otočím 5 min obráceně a pak zpět.
Odpovědět