18.12.2017 16:21:26 Pheob
Re: Dieta při/pro střevní viróze
K piti klidne kolu, ale poradne vybublat. Jablecny dzus, nejlepe naredit neperlivou vodou. Matovy caj. Sladit lze, nejlepe glukopur (lepe se travi nez klasicky cukr). Striktne vyloucit mlecne vyrobky, pri strevnich virozach byva casto relativni deficit laktazy (stepi mlecnou bilkovinu). Mlecne vyrobky vracet do jidelnicku pozvolna. K jidlu rohliky, piskoty, suchary, testoviny, ryze, brambor,dusena mrkev, varena dyne, strouhane/varene jablko, hrusku, presnidavky, boruvky, varene kureci ci kralici maso (pri zlepseni potizi), rizoto, vyvary, kureci/kruti sunka, banany, merunky (i v kompotu)- maji hodne horciku, mango (ev.i rozvarit na presnidavku). Eventuelne lze vyzkouset detsky nutridrink bez bilkovin, myslim, ze se jmenuje Fortini juice + vyrabeji i kaloricke presnidavky.
Na inspiraci zkuste googlit recepty pri jaterni diete.
Urcite doporucuji uzivat Laktobacily.
Odpovědět