30.3.2023 11:09:20 Monika
Re: Velikonoční pečení
Z rozinek naložených v rumu (případně může být naloženo i najaké sušené ovoce atd.) může být dobrý grog, ovšem velmi nebezpečný. Na podzim jsem si ho dala na výletě, lezli jsme do kopce na rozhlednu, původně jsem se těšila na pivo, ale na rozhledně foukala, takže se chuť změnila na svařák - místo toho mi ve stánku "vnutili" tento grog, kdy nabrali lžící do hrnku nějaké tyhle naložené suroviny v rumu a zalili horkou vodou. Byla jsem z toho akorát mrzutá, protože to bylo příšerně sladké (určitě k těm rozinkám a spol ještě doslazované) a jakési "navoněné" (to nepocházelo z rozinek) a ani ten alkohol tedy moc "nefungoval". Vypila jsem to ale a i vyjedla to "ovoce", stálo to docela dost peněz, abych to tam nechala stát a bylo to tedy teplé, ale záviděla jsem skoro manaželovi, který si dal pivo (malé), tu moji dobrotu nechtěl ani ochutnat. Po asi 10 minutách pokračování po trase výletu jsem začala ztrácet koordinaci, protože se teprve se zpožděním do krve začal uvolňovat alkohol z těch rozinek a spol. a byla jsem poměrně dost "našrot"
Jinak moje klasika při pečení vánoček a mazanců je, že si ten slitý rum z rozinek (asi tak malý panák) naleju do velkého hrnku s čajem
Odpovědět