| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Homeopatie

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7021  [Dalších 6991 >>]
Ropucha + 2 120300
25.7.2025 20:50:05
"pro mě není MUDr. automaticky Bůh..."

Já bych si božského lékaře vždy moc přála :-), ale praktická zkušenost je taková, že lékařstvo se pohybuje na škále hloupí - průměrní - skvělí úplně stejně jako zbytek populace :-)
Je to zajímavé, protože jsem vždycky považovala za elitní výkon natlačit si do hlavy příslušné učivo a automaticky bych ho předpokládala u elitně myslících a elitně pracujících lidí. A není to tak.
babi_ 48341
25.7.2025 20:48:57
Tak "iracionální" nemusí být z principu špatné,a dokonce by ani nemělo být z racionální pozice napadáno a znevažováno, jak víme z debaty o víře.
Ropucha + 2 120300
25.7.2025 20:38:45
Vítr z hor, věřím, že tohle pro lékaře není lehké.
Já bych asi neměla to svědomí nevyjádřit svůj odborný názor, pokud bych ho měla vyhraněný (ať už pro nebo proti), ale samozřejmě s respektem k tomu, že pacient může přesto chtít jiný postup.
Čumča. 160024
25.7.2025 19:50:56
věřím ve víru je super obrat~:-D

já věřím v posmrtný život, nějaký vyšší princip nad námi (vůbec mu nepotřebuju dávat konkrétní podobu nebo jméno), na bylinky, na energii mezi lidmi (i zvířátky), taky věřím na zázraky, někdy se opravdu dějí~d~
Čumča. 160024
25.7.2025 19:42:10
Rose, mně na migrény nejvíc zabralo srovnat si bylinkama hormonální nerovnováhu...

po bylinkách, delším užívání, se mírnily migrény, i jejich četnost, tělo začalo samo hubnout - fakt to bylo o hormonech, najednou se pocit sytosti dostavoval po xy soustech jakéhokoli jídla (a strašlivá nechuť pozřít jedno dvě sousta další), to bylo tak super

já právě hormonální substituci žádnou nesmím, jinak by mi to ladila HA

při jednom užívání jsem zapomněla, že i byliny se musí vysazovat opatrně/postupně, vysadila jsem je ze dne na den a to byl mazec, padla jsem z naprostého xměsíčního elánu úplně na hubu a do apatie~d~, zřejmě jsem si rozházela štítku

Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
25.7.2025 19:29:41
Čumčo, tak já nečekala nic zlého, měla jsem předchozí zkušenosti s dorostovou lékařkou, která to na mně zkoušela na hlavě, jako boj proti migrénám - moc to nezabíralo, ale nevadilo mi to, spíš jsem to měla celkem ráda, jehličky v hlavě mi nevadily, nechala mě s nimi vždycky ležet v tiché šeré místnosti, přinejmenším to bylo uvolňující... Že tenhle lékař o tom jen slyšel a lákalo ho to zkusit, jsem se dozvěděla až dodatečně ~d~
Jinak naše zlatá pediatrička byla taky ochotná zkusit ledacos, takže homeopatika jsme zkoušeli taky, ale přes naši tehdejší víru a otevřenost nezabraly... ~d~
Jinak věřím ve víru, meditaci, kameny, energii (teplo), samozřejmě bylinky...
Čumča. 160024
25.7.2025 19:26:11
Ropucho, dva tři dny nic kloudného nedělat je dobré~R^

Někdo musí šlápnout na vosu, aby to vydržel~:-D

Ono hodně záleží na tom, kam ten štípanec byl a jestli to byla "bio včela" nebo něco přiotráveného z pole

9z10 štípanců dávám velmi dobře, a pak u jednoho dělá tělo brikule

a můj děda žádné včely/vosy nikdy neřešil, jeho tělo nemělo ani otok nebo pupínek, a jednou ho vosa štípla do prostoru mezi očima a volali mu RZ~d~, omdlel a nebyl k probrání

víš jak, "když ti osud nadělí citróny, udělej si citronádu"~:-D, to chce nějakou napínavou knížku, dobrý seriál, nebo dronový dokument z krajin, které člověk ještě ani neobjevil...to si občas pouštím a je to náááádhera, ta ptačí perspektiva
Okolík 129526
25.7.2025 19:14:34
Přeji, Ropucho, ať ti brzy zaberou~;)
Čumča. 160024
25.7.2025 19:04:53
Ropu, ano, máme tendenci si efekt vědomě zablokovat, jelikož racio - tčm, bylinky, homeopatika, rozum potom asi i nedovolí, aby se něco projevilo...nemáme rádi racionálně nevysvětlitelné věci
Čumča. 160024
25.7.2025 19:01:34
"Pediatr se snaží být zadobře se všemi."

buď tak, Větře, anebo prostě respektuje, že to je moje tělo (ne tělo toho lékaře), mám s ním nějakou zkušenost (např. že velmi dobře reaguje na byliny) a podle toho něco preferuju~d~, zvlášť když to mám podložené výsledky z odběru krve před-v průběhu-po

já klasickou medicínu nezatracuju (a vždycky je to moje volba č.1 nebo č.2, podle situace), ale už jsem se dostala do rukou několika výtečníků, kteří se mě pokusili přizabít, podle odborného nezainteresovaného názoru to bylo na žalobu~d~, takže pro mě není MUDr. automaticky Bůh...

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7021  [Dalších 6991 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.